Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Fade To Black: Музикалната индустрия против расизма в САЩ


Fade To Black: Музикалната индустрия против расизма в САЩ

3313

Музикалната индустрия призова за Blackout Tuesday на 2 юни в отговор на смъртта на афро-американеца Джордж Флойд.

И трите мейджър звукозаписни компании споделиха съобщение в социалните медии за "ден за прекъсване на работата и повторно свързване с нашата общност" и за "предприемане на спешно действие, което да провокира отговорност и промяна". Interscope обеща да не пуска нова музика тази седмица, а Ebro Darden на Apple Music отмени радиопредаванията си.

Към призива на MTV се присъединиха и другите младежки и музикални канали на Viacom CBS, включително "Комеди сентрал", СMT, VH1. Екраните останаха тъмни 8 минути и 46 секунди - колкото полицаят е притискал с коляно врата на Флойд.

"Наша отговорност е не само да се съберем, за да отпразнуваме победите, но и да се държим един за друг по време на загуба", се казва в изявлението, разпространено под хаштага #TheShowMustBePaused. Сред тези, които препредадоха съобщението, са Warner Music Group, Sony/ATV, Universal Music, Motown, Capitol Records, британският лейбъл Dirty Hit, Shady Records на Eминем и легендарният продуцент Куинси Джоунс.

Флойд издъхна, след като бял полицай притисна врата му с коляно към земята в Минеаполис. Смъртта предизвика масови протести в САЩ. Полицаят Дерек Шовин бе уволнен и обвинен в убийство трета степен. Аутопсията, поискана от семейството на жертвата, установи, че той е умрял от задушаване поради компресия (притискане) на шията и гърба. Джордж Флойд остави шестгодишна дъщеря сираче в Хюстън. Случаят доведе до продължаващи дни наред размирици в цялата страна, при които бяха задържани хиляди.

В Insagram Риана говори за "опустошението, гнева и тъгата", която изпитва след смъртта на Флойд. Бионсе засне видео, с което призовава феновете си да не мълчат и да искат "справедливост за Джордж Флойд". "Всички станахме свидетели на убийството му посред бял ден... Съкрушени и възмутени сме. Не можем да се върнем към нормално положение след тази болка. Ако сте бели, черни, кафяви или нещо междинно, сигурна съм, че се чувствате отчаяни от расизма в Америка сега", изригна примата. Д-р Дре също прикани за действие, споделяйки, че "сърцето още го боли". "Усещането беше, че това ченге е притиснал с коляно шиите на всички ни, имам предвид чернокожите мъже. Изключително болезнено е, защото продължава. Продължава и е като: "Какво можем да направим? Или какво трябва да направим, за да спрем това нещо?", каза хип-хоп титанът.

Други звезди, включително съпругът на Бионсе Джей-Зи, Ариана Гранде, Джeй Коул, Тинаше, Ник Кенън, Камила Кабейо, Били Айлиш, Шон Мендес, Кейти Пери и Тейлър Суифт също подкрепиха протестиращите в САЩ през уикенда.

Холзи, която излезе на улиците в Лос Анджелис, призна пред феновете, че полицаи са стреляли по нея и други протестиращи. "Бяхме мирни, с вдигнати ръце, не се движехме, не нарушавахме правилата. Те откриха няколко пъти огън с гумени куршуми и сълзотворен газ по нас, гражданите, които не ги бяхме провокирали с нищо".

"Ние стоим заедно с черната общност срещу всички форми на расизъм, фанатизъм и насилие", коментират от Columbia Records. "Сега, повече от всякога, трябва да използваме гласовете си, за да говорим и да оспорваме несправедливостите навсякъде около нас".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички