Банда приятели изпяха Рисунка


Банда приятели изпяха Рисунка

3105

Нежна, красива, класическа балада - такава е първата песен "Рисунка" на чисто новата група Band Оf Friends, зад която стоят гласовете на продуцента на филма "Петя на моята Петя" Николай Урумов (на снимката вляво) и певицата Мери Мердинян, а китарата е на Стойчо Стоянов.

Парчето, което има и клип, е по текст и музика на самия Урумов, който преди да се захване с кинорежисура и продуцентство има богато музикално минало, включително като вокалист на известната рок група Епизод. "Демо записът на "Рисунка" в компютъра ми е от 2004 година. Предполагам, че е писана през 2002-а или 2003–а. Преди няколко месеца, когато излезе програмата за 3-ти курс в НАТФИЗ, където уча режисура в момента, и видях, че трябва да снимам музикален клип, се замислих дали няма как да реализирам тази песен", разказва Урумов. Пуска демото на Стойчо и Мери, с които го свързва първия клип на дуета – песента "Спомени", на който също е режисьор. "Така се роди нашето трио. Почти 20 години по-късно отново направих малка стъпка в музиката", казва авторът на "Рисунка".

Видеото, което започва като курсова работа за НАТФИЗ, бързо излиза извън границите на Академията заради амбициозното си изпълнение. Освен Николай и Мери, други две главни действащи лица са фигуристите Никола Златанов и Симона Господинова, които "рисуват" върху леда на пързалката на стадион "Славия" в София. "Рисунка" не влиза в саундтрака на филма "Петя на моята Петя", който продължава да чака премиерата си на "София Филм Фест", след като бъде отменено извънредното положение, но прави толкова силно впечатление на директора на фестивала Стефан Китанов, че той кани Band Оf Friends да открият церемонията на живо с изпълнение точно на тази песен.

Николай Урумов

Родом от Бургас,  завършва Механотехникум в морския град със специалност "Двигатели с вътрешно горене", а дипломата си за висше взима от Техническия университет. По професия автомобилен инженер, а в реалността творец, той свири на китара още от ученик, след което става вокалист на известната рок банда Епизод и през 1999 г. с нея записва албума "Респект". Година по-рано печели трето място на "Златният Орфей", а на рафта си има статуетка и от "Хит-1". В крайна сметка артистичният му талант надделява и той започва да се занимава с кино и телевизия. Бил е изпълнителен продуцент на "България търси талант" и сериалите "Домашен арест" и "Кантора Митрани", в които участва и като актьор. Към момента учи филмова режисура в НАТФИЗ. Продуцент е на филма "Петя на моята Петя", с който трябваше да бъде открит "София Филм Фест" 2020. Работи и по собствени късометражни филми като режисьор, за които вече получи признание от Анди Хил - музикалния редактор на "Цар Лъв".

Мери Мердинян

Родена във Варна, на 6-годишна възраст започва да свири на цигулка. Инструментът я изпраща в Националното училище по изкуствата "Добри Христов" в родния ѝ град, след което и в Консерваторията. Там открива и певческия си талант и оформя гласа си под вещото ръководство на вокалния педагог от Berklee College Оf Music Кристиане Карам. Самата тя развива кариера като вокален педагог от 5 години в частната школа XS Artists – music school, където среща Стойчо Стоянов – китарист и собственик на школата, с когото стават дует. В момента учи магистратура по "Поп и джаз пеене" при д-р Нели Маринкова в НБУ.

Стойчо Стоянов

Учи китара в Националното училище за музикално и сценично изкуство "Професор Панчо Владигеров" в родния му Бургас, след което следва в Консерваторията. Работи с едни от най-големите имена на българската музикална сцена, като композира, създава аранжименти, записва и изнася концерти на големи сцени, както и в много телевизионни предавания. Стойчо Стоянов е част от екипа на X Factor - прави аранжименти, подготвя участниците и излиза на сцена и живо предаване с някой от тях, както и ги оценява. Към момента, заедно със съпругата си, е собственик на XS Artists - music school България.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички