Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти l София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Alma с нов сингъл и международна премиера


Alma с нов сингъл и международна премиера

3519

"Be Alright" е заглавието на новия сингъл на 16-годишната изпълнителка и автор на музика Alma.

С разпознаваемото си меланхолично звучене и успокояващ глас, талантливата певица отново дава знак, че тя и музиката се харесват. Alma създава "Be Alright", докато се упражнява на пиано в училището в Англия, където учи от септември миналата година. По време на една от последните ѝ ваканции, се събира за звукозаписна сесия с румънския хитмейкър и неин приятел Кристиан ТарчеаMonoir, с когото е в авторски тандем от самото начало и му изсвирва акустична версия на песента. За няколко часа двамата финализират проекта, а докато записват, решават да добавят и жива китара и канят един от най-добрите български китаристи и учител на Alma по китара  - Стойчо Стоянов.

Видеоклипът към "Be Alright" носи светлина и зараждаща се надежда на фона на едно все още неотминало изпитание. Режисьор е известният с красивите си идеи Васил Стефанов. Част от снимките са в Лондон, където Alma живее през последните три месеца при сестра си Маргарита и далеч от своите родители, а другата - в дома ѝ в София. След обявяването на пандемията от коронавирус през март, първо затварят училището, в което e Alma, а няколко дни по-късно отменят и полета ѝ до България.

"Be Alright" е едно от най-специалните парчета за мен. Написах го в момент, в който бях паднала духом, за да ми напомня, че дори в най-мрачните дни може да се промъкне надежда. Хубаво е да имаме усещането, че каквото и да се случва, накрая всичко ще бъде наред", споделя Alma.
 
Музикалната кариера на Alma започна шеметно в началото на 2019 г., когато излезе дебютният ѝ сингъл "Perfect", последван от хитовете "Don’t Know" и "Out Оf Control", както и супер интересната колаборация с Pavell & Venci Venc’ - "Адрес". Трите ѝ самостоятелни парчета не само оглавиха родните музикални класации, намериха място в плейлистите на глобалния музикален канал MTV, но и получиха силна подкрепа в Полша, Русия, Румъния, Гърция, Турция. Не е изненадващо, че преди броени дни Alma беше номинирана за БГ Дебют и БГ Изпълнителка на Годишните музикални награди на БГ Радио.

"Be Alright" е в радио- и телевизионния ефир, както и в YouTube канала на "Вирджиния Рекърдс". Сингълът е наличен и във всички дигитални платформи – А1 Xplore Music, Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal и други.

Гледайте Alma – "Be Alright" в YouTube

"Вирджиния Рекърдс"@ Website: http://virginiarecords.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички