Почитат DJ Авичи с музей в Швеция


Почитат DJ Авичи с музей в Швеция

2880

Музей в памет на покойния DJ Авичи ще отвори в родния му Стокхолм догодина като част от новия дигитален културен център "Спейс".

Арт пространството, наречено "Авичи Икспириънс", трябва да бъде открито през лятото. Сред учредителите му са "Попхаус ентъртейнмънт груп" и фондацията "Тим Берглинг", основана от родителите на диджея и продуцент с цел да подпомага хора с психични заболявания и да работи за превенция на самоубийствата.

Посетителите ще могат да чуят неиздавана музика на Авичи, да разгледат фотографии и негови принадлежности. "Музеят ще разказва житейската история на Tим - от момчешката му стая, до неговите първи песни и демо записи", казва Петер Сурдин, изпълнителен директор на "Попхаус ентъртейнмънт груп".

Роденият като Тим Берглинг Авичи придоби световна популярност с хитовете си "Wake Me Up", "Hey Brother" и "Sunshine", записан в сътрудничество с Давид Гета и номиниран за "Грами" през 2012 година.

Както MySound.bg своевременно писа, изпълнителят беше намерен мъртъв в Оман през април 2018 година, след като сложи край на живота си на 28-годишна възраст.

Семейството му тогава разкри, че се е борил със стреса и "не е могъл да продължи повече".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички