Далай Лама с дебютен албум, пусна пилотния сингъл Compassion


Далай Лама с дебютен албум, пусна пилотния сингъл Compassion

3173

Далай Лама ще дебютира с музикален албум, наречен "Inner World".

Премиерата на диска с 11 изпълнения е обявена за 6 юли в чест на 85-та годишнина на тибетския духовен водач. Проектът комбинира мантри и поучения на Далай Лама. В записите участва популярната изпълнителка на ситар Анушка Шанкар - дъщеря на вече покойния легендарен индиец Рави Шанкар. Продуценти са Чарлс Голдстък и изповядващата будизма Джанел Кунин, която работила с Далай Лама през последните пет години и чиято е идеята за реализация на диска, пояснява Pitchfork.

Пилотен сингъл от "Inner World" е "Compassion", една от най-разпространените будистки молитви.   
    
По време на записите Далай Лама признал, че музиката е в състояние да помогне на хората по начин, по който той самият не може. Приходите от продажбите на албума ще отидат за благотворителност. "Щастието не идва наготово. То е резултат от твоите действия", казва 14-ият Далай Лама, чието религиозно име е Тензин Гяцо (съкратено от Джетсун Джамфел Нгаванг Лобсанг Йеше Тензин Гяцо).

"Inner World" се очаква за различните части от света в каталозите на Khandro Music и HitCo Entertainment, зад който стоят Чарлс Голдстък и авторитетният композитор и продуцент Антонио "Ел Ей" Рийд.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички