Скоро нов албум от авангардистите Блуба Лу


Скоро нов албум от авангардистите Блуба Лу

3750

Новият албум на Блуба Лу е на етап смесване и съвсем скоро ще бъде факт, научи MySound.bg от Константин Кацарски (вляво на снимката).

Десетият проект в дискографията на групата е с работно заглавие "Безкрай". Той ще е изцяло инструментален. "Имаме и много гости-солисти, сред които Милен Кукошаров, Антони Дончев, отново Мартин Ташев и Роко (Росен Захариев (тромпет, флюгелхорн, перкусии) - б.,р.)", каза Косьо, известен още като DJ Кока и Mass Jazz. По негови думи, карантината по никакъв начин не попречила на работата по албума. Обратно - заедно с Димитър Паскалев разполагали с повече време за творческия процес, за концентрация и доизпипаване на детайлите. "Звученето на новите парчета е съвсем модерно, но в нашата стилистика. Симбиоза между музика и картини, вдъхновена от фотографията", поясни Кацарски с интригуващ анонс към появата на изданието. Впрочем, при авангардистите Блуба Лу открай време визия и саунд вървят ръка за ръка. Намерението на Косьо и Митко е промоцията на албума да е под формата на филм с мултимедийно шоу на живо, пред публика.

Отделно Кацарски работи и по следващ диск с формацията си Koka Mass Jazz, чиято премиера ще се състои най-вероятно през есента. 

Междувременно, Блуба Лу спряха разпространението на своята музика в популярните стрийминг платформи. "Хиляди часове работно време са вложени в това музикално наследство, а отчисленията от тези платформи са нищожни и по никакъв начин не могат нито да поддържат нашето оцеляване като музиканти, нито да поддържат съществуването на студиото ни - споделиха във Фейсбук музикантите - Не искаме да участваме повече в тази заблуда! Не виждаме смисъл нашия труд да се рее безплатно в стрийминг пространството, само и само да бъде на една ръка разстояние.

Нашето творчество се изявява основно чрез звукозапис и студийна работа. Близките ни знаят колко много влагаме в това. Така че ще трябва да потърсим по-адекватно пространство, в което да бъдем слушани и подкрепяни от вас - приятели и ценители.

Засега ще можете да ни слушате в нашия официален сайт, където може да ни подкрепите директно чрез закупуване на нашите албуми, включително и цялата ни дискография!"

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички