Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Отбелязваме Деня на фолклора на 22 юни


Отбелязваме Деня на фолклора на 22 юни

3000

Изпълнители от сектора на свободните артисти в българската култура ще отбележат Деня на българския фолклор - 22 юни, с концерт-спектакъла "Време за фолклор" на откритата сцена "Платформа А6" до НДК.

Участници в празничното събитие ще бъдат ансамбъл Чинари, Димитър Туджаров-Шкумбата, Стоян ЯнкуловСтунджи, група Етнотикс, трио Булгарина, Националното училище за танцово изкуство – гр. София и Чинари Дръмс. Заглавието на спектакъла, който започва в 20.00 ч., илюстрира завръщането на българите към корените – тенденция, която все по-ясно се откроява през последните години. На сцената ни очаква фолклорна приказка, в която всеки от присъстващите ще потъне дълбоко, за да се възроди отново. "Това е мостът между миналото и настоящето, както и надеждата, че ще продължи да ни има", смятат артистите, които се включват в концерта. Месеци след началото на пандемията и поетапното разпускане на ограничителните мерки желанието на хората да бъдат отново заедно, обединени от българския дух и традиции е по-силно от всякога. "Ще гарантираме сигурността на хората и ще спазим всички противоепидемични мерки", категоричен е ръководителят на Чинари Асен Павлов.

Във време, в което изкуството и културата доказват силата си, фолклорът е този, който обединява и сплотява, а хуморът вдига духа. Затова и едни от най-успешните артисти в областта на българския фолклор обединяват сили с известния комик Димитър Туджаров-Шкумбата и виртуозния Стоян Янкулов-Стунджи именно на 22 юни. Хиляди хора и институции, в това число и Министерството на културата, подкрепиха през 2019 г. идеята на Чинари денят на лятното слънцестоене – изключително важен в календара на старите българи, да се превърне в официален празник на българския фолклор. "22 юни е един предел на годината - средата на годината. Имайки предвид и лятното слънцестоене, което старите българи изключително много са почитали. Имайки предвид и точно тази седмица преди Еньовден, която е известна със своята магичност и тайнственост. Също така съотношението между деня и нощта е в една крайност и след това всичко тръгва в обратна посока", обяснява избора на Деня на българския фолклор художественият ръководител на ансамбъл Чинари и инициатор на идеята Асен Павлов. Всички артисти, които ще излязат на сцената, очакват много позитивна енергия и емоции на предстоящия концерт с феерия от ритми, музика и танци, която ще поднесат на публиката.

Момчетата от Чинари Дръмс заедно със Стоян Янкулов Стунджи готвят невероятно дръм шоу, а ансамбъл Чинари и Националното училище за танцово изкуство ще завладеят пространството с темпераментни танци от всички фолклорни области на България.

Билети по 20 лева - в мрежата на "Тикетпортал".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички