Robin Schulz стартира собствен лейбъл с нов сингъл


Robin Schulz стартира собствен лейбъл с нов сингъл

3381

Robin Schulz основа собствен лейбъл, наречен Mentalo Music.

Мултиплатинененият продуцент и диджей ще приюти под крилото си нови артисти. Първият сингъл, излязъл с логото на звукозаписната му компания, е "Oxygen" с шведската певица Winona Oak. ​Партньор на Mentalo Music в немскоезичните страни ще бъде Warner Music Central Europe, докато нидерланският Spinnin' Records ще подкрепя лейбъла извън DACH региона (Германия, Австрия, Швейцария). В допълнение към активностите на лейбъла, Mentalo Music ще установи собствено студио, за да може не само да се грижи за диджеи и продуценти, но и да предложи дом на изпълнители и автори на песни. Robin вярва в екипа си, който върви редом с него от години. В Mentalo Music диджеят ще продължи да се фокусира върху комбинацията от денс звучене и модерен поп, която го направи популярен навсякъде по света.
 
Официалното видео на "Oxygen" - ТУК

С хитове като "Prayer In C", "Sugar", "OK", "Speechless", "In Your Eyes" и "Waves", Schulz събра повече от 6 милиарда стрийма, получи над 260 златни, платинени и диамантени награди в 30 държави и в момента е може би най-успешният германски електронен артист по света. След дългогодишения си опит, Robin направи следваща стъпка и се отдава на работата като продуцент, музикален промоутър и собственик на цяла компания. "Една мечта се сбъдва с основаването на Mentalo Music - обяснява звездният диджей - Искам да споделя страстта си и да предложа на младите, бъдещите, както и на утвърдените артисти, платформата, от която имат нужда да издават музиката си. Mentalo Music залага на разнообразието и ще се отдаде на тази задача с най-голямата мотивация и старание. Очаквам с нетърпение приключението и ще добавя още една успешна глава в историята ми с опита и моя екип".

​"Много сме горди, че можем да стартираме нов лейбъл с Robin и Spinnin', това още повече ще закрепи нашата позиция в денс жанра - радва се да съобщи Andreas Weitkämper, мениджър-директор на Warner Music Central Europe - Работейки с Robin по света още от началото, ние сме повече от щастливи да предприемем следваща крачка с него. Да управляваме новия лейбъл Mentalo Music заедно с колегите и приятелите ни от Spinnin' Records, е чудесно. И най-важното: звученето е брилянтно!"

"Съвместната работа с Robin Schulz за стартирането на Mentalo Music е изумителна. Той е артист с впечатляващо CV, чиято музика пасва перфектно на това, което търсим в лейбъла. Голяма чест е да го приветстваме със звукопазипсан компания, която със сигурност ще вдигне стандартите", казва Roger de Graaf, изпълнителен директор на Spinnin' Records.

Междувременно, неуморният германец продуцира и нова версия на "Alane" - хит от репертоара на Wes, който накара целия свят да танцува и пее през 1996 година.

"Alane" винаги е била една от любимите ми песни. Всички я знаят. Не много парчета са така извън времето. Моментално ти създава добро настроение и езикът я прави толкова истински уникална - не крие Robin - Реших да създам собствена интерпретация, която много исках споделя с хората тъкмо навреме за лятото". След като харесва толкова оригинала, той внимателно поема нещата в свои ръце в студиото. "Исках да реинтерпретирам трака, но в същото време да уважа оригинала и да не се отклонявам прекалено много от него. Следователно, беше много важно за мен Wes да презапише всичко и да добавим нещо наше към прекрасната песен". Robin е помолил мениджъра си да се свърже и провери възможностите за сътрудничество. Той намери Wes и не само това: всичко доведе до среща в Париж. "Прекарахме си чудесно, смяхме се и говорихме за музика и проекти - разкрива Wes, който обожава новия вариант - Robin Schulz е един от най-добрите диджеи/продуценти на планетата. Под наблюдението на него и екипа му версията на "Alane" беше изпипана, като към нея бе добавено ново звучене и невероятна хармония, която ме накара да заплача от радост в студиото".

Сега остава единственият въпрос: какво всъщност означава заглавието "Alane"?

"Alane" (видеото ТУК) означава "любовна песен" на езика на банту-кана - разкрива Wes - Това е един от най-старите езици на Африка и винаги ме трогва. Щастлив да видя, че може да даде много радост и щастие на цялото човечество. В края на деня наистина няма значение дали схващате правилно текста: "Музиката е език на сърцето, който не познава граници", категоричен е камерунецът.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички