Класик Телеграфа Фест 2020 – Видин


Класик Телеграфа Фест 2020 – Видин

3473

За единадесета поредна година до стените на култовата видинска порта "Телеграф Капия" ще се проведе музикалният фестивал "Класик Телеграфа Фест".

Той е наследник на просъществувалия цели 10 години DJ Retro FestVidin и се очертава като единствения четиридневен фестивал това лято в Северозападна България.

След като през 2019 година домакините от летния ресторант "Класик Телеграфа" и основният идеолог на проявата Васко Громков (DJ VaGro) финализираха формата с класическа ретро насоченост, от този сезон се включват водещи акустични изпълнители със съпорт от утвърдени диджеи. Музикалната концепция се променя стилово, основно на към поп и рок звучене. Ще има и една изцяло "DJ Night", която е предвидена за последния ден на "Класик Телеграфа Фест" в неделя, 9 август.

Фестивалът стартира официално в четвъртък (6 август) с участие на акустичното дуо 2 Faces, включващо Димитър Новачков (Faces) и Мартин Профиров (ПИФ, Силует). В същата вечер ще се изяви и дуото Arsov & Asenov: актьорът Георги Арсов (бивш вокалист на група Атлас) и победителят в последния сезон  на "България търси талант" – Андриян Асенов (кахон). В петък и събота на сцената на летния "Телеграф" ще свирят и пеят Иван Гатев (Контрол, Естраден преврат, No More Many More), Алек Кирев (група Немо), пловдивската банда Lе’Push, водена от полуфиналиста в "Гласът на България" Иван Лазаров, и момчетата от Da Mufta Boyz.

Като съпорт диджеи и участници в последната (диджейска) вечер на фестивала, ще се включат дисководещите-ветерани Иво Иванов, Жоро Георгиев, Краси Емилов, Сави, Ико и Пепи Димчев. Основен водещ и домакин на "Класик Телеграфа Фест" ще е Васко Громков, както винаги през последните 11 години.

Съпътстващата програма на "Класик Телеграфа Фест 2020" започна още на 3 юли с един дъждовен концерт на Иван Лазаров и Момчил Атанасов. Последваха петъчни гастроли на дамското трио Elegance, Венци Мицов, Иван Гатев с Мартин Стоянов и дуото Faces Family. В съботните вечери DJ VaGro пускаше класически хитове от златните години на легендарното заведение "Телеграфа".

"Класик Телеграфа Фест" се осъществява със съдействието на община Видин и през тази своя първа официална година влиза в рамките на двумесечната програма "Музикално лято 2020" на летен ресторант "Класик Телеграфа", включваща 15 концерта и още толкова диджейски партита на открито.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички