JP3 ще открие Аполония 2020 с премиера на новия си албум


JP3 ще открие Аполония 2020 с премиера на новия си албум

3998

JP3 ще открие тазгодишните празници на изкуствата "Аполония" в Созопол (1-6 септември).

Живко Петров - пиано (на снимката), Димитър Карамфилов - контрабас и Димитър Семов - ударни ще представят новия си албум "Change Тhe Way" с концерт-приемира в Амфитеатъра от 20.30 ч. на 1 септември. Специален гост - маестро Людмил Ангелов.

Наричан най-лиричния пианист, Живко Петров със сигурност е сред най-впечатляващите и обичани български джаз музиканти. Композитор, изпълнител, аранжор, Петров винаги съумява да привлече  към себе си вниманието на публиката. Той притежава редкия талант да отсява сърцевината на своите идеи и да я превръща в музика от най-истински, вълнуващ вид. Пианистът винаги успява с лекота да предаде своите послания, талантът му е неоспорим. През 2015 излиза първият му солов албум "After 4", който според думите му, е неговият поклон към големите класически майстори. Премиерата на албума е на "Аполония". Четири години по-късно той създава музиката за диска си "Ten", съставен от 10 авторски пиеси, които отговарят на прекрасни моменти от живота му. И премиерата отново е в Созопол, на празниците на изкуствата "Аполония 2019".

Идеята за създаването на JP3 се заражда през 2004 година след концерт на "Аполония". Пианистът и двамата му приятели - басистът Веселин Веселинов-Еко и барабанистът Димитър Семов, решават да осъществят заедно своите музикални идеи. Резултатът е изключителен, което скоро ги превръща в едно от най-популярните джаз триа в България. Издават три албума: "Understandable" (2007), "It’s А Dream" (2012) и  "Between The Worlds" (2015). Живко Петров работи с много български музиканти, сред които Лили Иванова, Йълдъз  Ибрахимова, Камелия Тодорова, Белослава, Мария Илиева, Хилда Казасян, Орлин Павлов, Любо Киров, Орлин Горанов, Васко Василев, както и със световни имена, между които Natalie Cole, Natalie The Floacist, Chico Freeman, Francesco Bearzatti.

Най-големият български класически пианист - Людмил Ангелов, през последните две десетилетия и пръв носител на наградата "Аполон Токсофорос", е специалната изненада на 1 септември. Маестрото се присъединява към Живко и неговите колеги, за да създадат заедно запомняща се музика.

По ноти в Созопол:

Владимир Ампов-Графа, Амфитеатър, 2 септември, 21.30 ч.
-----------

Владимир Ампов-Графа е един от най-добрите български поп изпълнители. Първите му хитове "Вече 10 години съм на този свят" и "Мандарини" датират от 1988 година, а дебютният му албум "Гумени човечета" излиза през 1993 г. Следват "Зелен хайвер", "6 е по-добре", "Давам всичко за теб", "Искам те", "Секс за пари", "Ако има рай", "Честно в очи", "Изкуствен елемент" и много други. Печелил е много награди на български и международни фестивали. Пише и текстове за песни, които се изпълняват от Руши Видинлиев, Савина, София, Мария Илиева.

"Част от колекция", Лятно кино, 4 септември, 18.30 ч.
-----------
Театрално-музикален пърформънс по текстове на Димитър Воев, Драматизация и постановка - Иван Юруков, аранжимент - Терпентина.

С участието на Иван Юруков - китара, укулеле, вокал, Стоян Младенов - цигулка, вокал, Николай Димитров - ударни, вокал и Милен Апостолов - пиано, вокал. Eдна прозаична игра, вдъхновена от стихове, фрагменти и песни на Димитър Воев от книгата "Поздрави от мен Боговете".

Авторът на композицията и режисьор на спектакъла Иван Юруков, участващите актьори Николай Димитров (театър София), Стоян Младенов (Малък градски театър Зад канала) и театралният композитор и диригент Милен Апостолов са изградили спектакъл, който хваща зрителя с вглъбеността, но и с бунтарския дух на поетичното слово, с пламенното любовно чувство, а и с острия сарказъм, с болката от самотата, но и с романтичния поглед към звездите. Богатите настроения на поезията и музиката на Димитър Воев и Нова Генерация са поднесени с ироничната игра на поетичното слово, допълнено от инструментално изпълнение (китара, цигулка, кахон, пиано), и с онези точно намерени моменти, когато актьорите слагат перука или включват друг реквизит, за да нахлуе магията на театралността яростно в атмосферата на спектакъла.

Ицо Хазарта, "Неправилен рап", Амфитеатър, 4 септември, 21.30 ч.
-----------

Ицо Хазарта е роден в София. През 1996 година заедно с трима свои приятели създава  най-успешната българска рап група Ъпсурт, с която имат 4 албума. През 2007 г. озвучава Леонардо във филма "Костенурките нинджа", член е на журито в 5 и 6 сезон на "България търси талант". През 2019 година издава първия си самостоятелен диск "Неправилен рап", който става най-продаваният албум в България за същата година. Ицо Хазарта е големият победител на тазгодишната церемония на Годишните музикални награди на БГ Радио. Отличен е в категориите БГ Текст за "Имам човек", БГ Изпълнител и БГ Албум за "Неправилен рап".

Любо Киров, "Както преди", Амфитеатър, 5 септември, 21.30 ч.
-----------

Концерт на Любо Киров с участието на: Живко Петров - клавишни, Ангел Дюлгеров - китари, Калин Вельов - ударни, ЛаТиДа - вокали, Александър Обретенов - бас, Борислав Бояджиев -  перкусии, Росен Захариев - тромпет, флюгел и перкусии. Третият самостоятелен албум на певеца "Както преди" стана златен. Той съдържа 11 композиции, от които 8 нови песни, 2 ремикса на синглите "Още от теб" и "Целият живот си ти" и радиоверсия на "Още от теб".  Всички текстове са написани от Любо Киров, който е и съавтор на музиката и аранжимента на композициите заедно с Живко Петров и Ангел Дюлгеров. Специфичното за новия проект е, че е създаден само за 4 дни в началото на януари 2018 година.

"Както преди" е най-честното нещо, което съм правил за хората и за самия себе си чрез музиката! Това е едно завръщане към онова там, където всичко е истинско и искрено, където всичко има смисъл. В него силно се усеща вкусът за поп и рок музиката, която ме е вдъхновявала през годините. Албумът е по-зрял от всеки друг мой проект досега", коментира обичаният изпълнител. На концерта ще прозвучат любими песни като "Летим", "Само ти", "Ти можеш", "Като преди", "Още от теб", "Всички пътища водят към теб", както и добре познатите "Мога", "Имам само теб", "Знам", "Има ли цветя", "Ще те намеря" и "Allright".

Издателство "Книгомания" и Стефан Вълдобрев, "Книга за песните", Художествената галерия, 6 септември, 19.00 ч.
-----------

"…. С годините успях да изградя в себе си един вид душевен тест за силата на дадена песен. Понеже не пиша по готови формули, а следвам инстинктите си, се впускам в някакъв мисловен поток, вътре съм в тунела, в някакво полутрансово състояние, без да съм наясно дали ще трае седмица, месец или година... Денонощно търсене, надграждане, опитване, опипване, докато най-накрая не се появи моментът, който очаквам. Той може да е изненадваща дума, рима, интересна фраза, оригинален музикален мотив или силна метафора, все едно... Случи ли се това, усетя ли го, усетя ли, че аз самият се вълнувам, знам, че ще има поне няколко души, които ще реагират като мен, чувайки песента по радиото", Стефан Вълдобрев.

"С песните и музиката си Стефан Вълдобрев създаде огромна територия за обмен на чувства между много хора. Разкри ни емоционални канали за комуникация, научи ни на изкуството да говорим за това, което изпитваме. И всичко - с идеята да бъдем щастливи, защото щастието е състояние, за което се бориш ежедневно и е хубаво да не го правиш сам. Казват, че там, където свършват думите, започва музиката. Тази впечатляваща книга е за думите, за музиката и за пространството между тях", Яна Борисова, писател, драматург и редактор на книгата.

Фондацията, Амфитеатър, 6 септември, 21.30 ч.
-----------

Фондацията: Кирил Маричков, Иван Лечев, Добрин Векилов-Дони, Славчо Николов и Венко Поромански.

Специални гости: Наско Пенев, Звезди Керемидчиев и Славил Славчев.

Преди седем години петима от най-популярните български рок музиканти създадоха супергрупата Фондацията. Заедно те изпълняват кавърверсии на песни от репертоара на своите настоящи или бивши състави - Дони и Момчил, ФСБ, група Те, Б.Т.Р. и Щурците, като ги поднасят на публиката в нов аранжимент. Тези парчета са любими на поколения българи.

Цялата програма на "Аполония 2020"- ТУК

Снимка: Златин Георгиев

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички