Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

НДК се присъединява към сдружение Сцена музика


НДК се присъединява към сдружение Сцена музика

3428

Националният дворец на културата става част от представителната браншова структура на организаторите на концерти и други музикални събития сдружение "Сцена музика".

Сдружението е една от най-влиятелните неправителствени организации, в коята участват над 32 продуцентски, ивент мениджърски и фестивални организации, които работят активно за развитието на музикалната сцена в България и региона и за повишаване качеството на културния продукт. Също така сдружението представлява и защитава интересите на организаторите на музикални събития в България, повишава престижа и българските артисти на международната сцена и популяризира чуждестранните изпълнители сред българската публика.

Отговорна мисия на "Сцена музика" е да отстоява авторитета и многообразието на българската и световната музикална култура.

"НДК е сред най-големите собственици на концертни зали в България. Знаковата зала 1 е безалтернативна за българския пазар, а музикалните събития са съществена част от културния календар на Двореца. В същото време НДК продуцира и немалко собствени музикални събития. В тази връзка за нас е важно да бъдем част от активната професионална общност, да участваме в дебата за развитието на този сегмент от културната индустрия и да търсим нови посоки за развитие на нашата дейност", мотивира членството на НДК в браншовата организация председателят на Съвета на директорите Борислав Велков.

"С присъединяването на НДК към нашето сдружение то се превръща във все по-авторитетна платформа за развитие на средата. Вярваме, че само с обединени усилия, добронамерен диалог и активно участие при формирането на всички регулаторни и законови механизми можем да бъдем в максимална услуга на българската публика и изпълнители, както и цялостно да повишим нивото на музикалната сцена у нас", отбеляза на свой ред Мартин Стоянов, който е сред основателите на сдружението.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички