Международен фолклорен фест Синия Дунав с първо издание във Видин


Международен фолклорен фест Синия Дунав с първо издание във Видин

3526

Първото издание на международения фолклорен фестивал "Синия Дунав" ще се състои в градския парк на Видин на 4, 5 и 6 септември.

Събитието има за цел да популяризира, съхрани и развие българския фолклор, култура, родното производство и да представи международни фолклорни групи, самодейни състави, занаятчии, производители на традиционни стоки. Фестът обединява уникална концертна програма и народни игри, творчески работилници за малки и големи, изложбени площи и активности.

Мисията на организаторите е МФФ "Синия Дунав" да се превърне в една от културните прояви с международен мащаб и особена национална значимост, които ни помагат да съхраним своя национален облик чрез нашия фолклор. Събитие с цел да даде поле за изява на изпълнители и групи от други държави по поречието на Дунав да представят своя фолклор на българска сцена.

Всеки от трите фестивални дни предлага богата програма с големи имена от българската фолклорна сцена - тракийският оркестър Орфей и Георги Янев, обичаната Гуна Иванова, младите изпълнителки Ива и Велислава Костадинови, видинският ансамбъл Дунав и ансамбъл Майсторите на танца. Публиката във Видин ще може да се наслади и на български самодейни състави и чуждестранни фолклорни групи. Атрактивното огнено и светлинно шоу "Мистика" ще постави финалния щрих на фестивала. С него община Видин като основен организатор на събитието ще отбележи и националния ни празник – "Съединението", символ на обединена България.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички