Силен старт на Sofia Summer Fest 2020


Силен старт на Sofia Summer Fest 2020

3572

"Ако първите 7 са най-важни, Sofia Summer Fest расте уверено,  в отлични условия и с много любов", споделят организторите на феста седмица след неговия старт.

"Щастливи сме, че успяхме да предложим събитие, което хората в София отдавна чакат - открита сцена за културния календар през лятото, когато сякаш животът в столицата е най-малко интересен. Артистът Иво Димчев например успя да продаде концерта си и направи страхотно шоу", допълва Борислав Чучков от екипа на Sofia Summer Fest.

Разположен зад музеите "Земята и хората" и "Софийски арсенал", Sofia Summer Fest предлага изключително силна програма и се превърна в място за добре прекарано семейно време, а защо не и за прохладна разходка в сърцето на града.

Фестивалът се провежда на площ от 5 декара в непосредствена близост до метростанция "Европейски съюз" и хотел "Хилтън" и разполага с голяма сцена (10 на 8 метра) с киноекран (7 на 4 метра). Седящите зрителски места са 250 удобни шезлонги и закрита шатра с още 250 седящи места. Мястото предлага разнообразна селекция от храна и напитки, част от всеки фестивал на открито.

Sofia Summer Fest продължава до края на септември. Какво ни очаква през следващия месец на неговата сцена?

К и н о

24-тият "София Филм Фест" открива своето издание ЕСЕН на територията на Sofia Summer Fest - от 24 септември ще бъдат представени едни от най-силните заглавия с "Оскар" и "Златна палма" в програмата през 2020 година – "Паразит", "Медена земя", "Предателят", "Мартин Идън", "Прегоряла ерес" с участието на Мик Джагър и Доналд Съдърланд – от Кан и Венеция, анимационните бижута "Пътешествието на принца", "Чутовното нашествие на мечките в Сицилия", хитове от миналогодишни издания на "София Филм Фест" – "Лудетини", "Мама", "Каръл", "Императорът", както и българския филм "Бащата", спечелил "Кристален глобус" в Карлови Вари.

Фестивалът за документално кино Master Оf Art гостува на Sofia Summer Fest между 28 и 30 август с изключителна програма - "В търсене на Казандзакис", "Творбите на Леонардо", "Къде живеят архитектите", "Морис Бежар: душата на танца" и много други.

М у з и к а

На музикалната сцена на Sofia Summer Fest ще се качат класическите музиканти от Софийски солисти (7 септември), Орлин Павлов (на снимката) с лайв банда (17 септември), както и младите изпълнители Жлъч/Гена/Григовор (12 септември).

Т е а т ъ р

На 8 септември ще бъде представен многократно награждаваният моноспектакъл на Ива Тодорова с режисьор Стоян Радев "Приятно ми е, Ива". На 11 септември, отново от програмата на Театър 199, е спектакълът по текст на Джордж Оруел "Фермата на животните". Сред останалите заглавия са "Горката Франция", "Жената е странно животно", "Последната тайна на Фреди Мъркюри" и "Ало Ало!"

К н и г и

В рамките на Sofia Summer Fest, на 3 септември, Георги Тошев ще представи книгата и филма си за ABBA, Стефан Вълдобрев - "Книга за песните" на 9 септември.

Д е ц а

Летният фестивал на открито предлага театър за деца, както и ранни детски кинопрожекции в събота и неделя.

Пълната програма на Sofia Summer Fest - в сайта www.sofiasummerfest.bg, както и на Фейсбук страницата на събитието.

Sofia Summer Fest – Открито за култура!

Фестивалът се провежда с подкрепата на Столична община, Министерство на културата и община "Триадица", както и благодарение на "Фикосота", Български спортен тотализатор, "Биротерапия" и "Първа инвестиционна банка".

Място на провеждане - Южен парк II зад музея "Земята и хората" и зад "Софийски арсенал" - музей за съвременно изкуство, до метростанция "Европейски съюз" и хотел "Хилтън".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички