Забраниха пеенето на Happy Birthday в класните стаи на Острова


Забраниха пеенето на Happy Birthday в класните стаи на Острова

3266

Забраниха на британските ученици да изпълняват в клас традиционната песен за рожден ден заради опасения, че това може да способства разпространението на коронавируса, съобщи Daily Mail.

Както пише изданието, в някои училища в Обединеното кралство децата нямат право да поздравяват съучениците си с песента "Happy Birthday" ("Честит рожден ден"), когато са в клас. Вместо това учителите ги насърчават да я слушат в YouTube или да я пеят със затворена уста.

Това нововъведение се обяснява с факта, че по време на пеене капки попадат в околния въздух и заразен човек може да предаде вируса на другите. Освен това някои образователни институции забраниха носенето на сладкиши и бонбони, за да се предотврати разпространението на китайската чума. Въпреки че забраната за пеене се прилага за всички кръчми и църкви, малко британски училища са решили да я въведат. Министерството на образованието заяви, че образователните институции трябва сами да решат дали учениците могат да пеят в клас. Според официалните разпоредби "груповото свирене и пеене трябва да се провеждат на открито, когато е възможно". В противен случай броят на участниците трябва да бъде намален в съответствие с размера на стаята.

Съпредседателят на групата родители-активисти от асоциацията UsForThem от Кембридж Кристин Бет счита, че забраната за пеене в училище е една от многото вредни мерки, включително ограничен достъп до вода и тоалетни. "UsForThem вярва, че децата вече пострадаха достатъчно от дългата пауза в обучението си и те трябва да получат възможност да се върнат в нормална и комфортна среда", каза Бет.

Според майката на две деца рождените дни са само веднъж годишно и на този ден всяко дете трябва да се чувства специално.

"Сега съучениците не могат да пеят за тях, не могат да носят бонбони или торта за почерпка, а поради правилото шест, много хора не могат да направят парти извън училище", коментира говорителят на Асоциацията на родителите. По нейните думи, пеенето не представлява голяма опасност за предаване на вируса от деца, които най-малко от всички се заразяват и предават болестта.

"Не можем да оставим на пауза живота на младите завинаги", подчертава Кристин Бет пред Daily Mail.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички