Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти l София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика
Led Zeppelin Symphonic с нова дата през септември

Бионсе с най-много номинации за Грами - 9


Бионсе с най-много номинации за Грами - 9

3137

Бионсе (Beyoncé Giselle Knowles-Carter) получи най много номинации за наградите "Грами" 2021 - тя ще се състезава в девет категории за златните грамофончета, информираха световните агенции.

Кралицата на поп музиката и влиятелна бизнес дама е сред претендентите за най-престижните отличия за Албум на годината и Песен на годината. Тридесет и девет годишната прима има вече в актива си 24 такива отличия. Бионсе изпревари по брой номинации британската изпълнителка Дуа Липа, американката Тейлър Суифт и рапъра Роди Рич, които получиха по шест всеки.

В категорията Албум на годината с Бионсе ще се състезават Дуа Липа, Пост Малоун, Колдплей, Хаим, Джейкъб Колиър, Блек Пумас и Дженей Айко. Номинациите за Бионсе дойдоха най-вече за песента ѝ "Black Parade", в която отдава почит на културата и на политическата ангажираност на афроамериканците. Тя посвети песента на овластяването на цветнокожите и тяхната еманципация, пеейки и рапирайки гордо за родния си Тексас, културата на цветнокожите и силата на жените. Вокалистката предупреди, че коронавирусът "убива чернокожите с тревожно висока скорост" по време на благотворителния концерт "Един свят: Заедно вкъщи". Премиерата на "Black Parade" се състоя това лято в разгара на масовите протести заради системния расизъм и насилието на полицията над чернокожото население в САЩ. Хитът ще се състезава в категориите Песен на годината и Запис на годината и ще се конкурира в тези две категории с  Дуа Липа с "Don't Start Now". Локдаун албумът на Тейлър Суифт "Folklore" е по трасето за Албум на годината, докато сингълът ѝ "Cardigan" ще търси признание като Песен на годината. С шансове за Запис на годината са "Say So" на Доджа Кет, а за албум - "Women In Music Pt. III" на Хаим.

Що се отнася до най-добрите нови изпълнители, с номинации са Мегън дъ Стелиън, Доджа Кет, Ноа Сайръс, Кайтранада, както и алтернативната Фийб Бриджърс.

В надпревара за Най-добро рок изпълнение се впускат Фиона Епъл ("Shameika"), Биг Тийф ("Not"), Фийб Бриджърс ("Kyoto"), Хаим ("The Steps"), Британи Хауърд ("Stay High") и Грейс Потър ("Daylight"). В графата за Най-добра рок песен сили ще премерят Фийб Бриджърс ("Kyoto"), Tейм Импала ("Lost In Yesterday"), Биг Тийф ("Not"), Фиона Епъл  ("Shameika") и Британи Хауърд ("Stay High").

Най-добър рок албум ще бъде избран между Fontaines D.C. ("A Hero’s Death"), Мichal Kiwanuka ("Kiwanuka"), Грейс Потър ("Daylight"), Sturgill Simpson ("Sound & Fury") и The Strokes ("The New Abnormal").

За Най-добър алтернативен албум номинациите са за Фиона Епъл ("Fetch Тhe Bolt Cutters"), Бек ("Hyperspace"), Фийб Бриджърс ("Punisher"), Британи Хауърд ("Jamie") и Тейм Импала ("The Slow Rush").

Най-яко метъл парче: Body Count ("Bum-Rush"), Code Orange ("Underneath"), In This Moment ("The In-Between"), Poppy ("Bloodmoney") и Power Trip ("Executioner’s Tax (Swing Of The Axe) – Live)".

Междувременно, хитовият Дъ Уикенд обвини организаторите на наградите "Грами" в корупция. Нападката бе отправена вследствие на изненадващото му пълно изключване номинациите. Неговото отсъствие от всички категории изуми феновете и веднага беше отбелязано от авторитетните специализираните издания, тъй като изпълнителят доминираше на музикалната сцена тази година. Неговият албум "After Hours" придоби голяма популярност и донесе на канадската звезда успех в класациите с множество хит сингли на пиковата позиция.

63-ото издание на "Грами" обхваща албуми, песни и постижения в периода 1 септември 2019 – 31 август 2020 година.
 
Церемонията по раздаването на наградите е обявена за 31 януари 2021 година (неделя) и ще бъде водена от комика Тревър Ноа, но все още не е ясно дали до галата ще бъде допусната и публика.

Още - ТУК

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички