Бионсе с най-много номинации за Грами - 9


Бионсе с най-много номинации за Грами - 9

3103

Бионсе (Beyoncé Giselle Knowles-Carter) получи най много номинации за наградите "Грами" 2021 - тя ще се състезава в девет категории за златните грамофончета, информираха световните агенции.

Кралицата на поп музиката и влиятелна бизнес дама е сред претендентите за най-престижните отличия за Албум на годината и Песен на годината. Тридесет и девет годишната прима има вече в актива си 24 такива отличия. Бионсе изпревари по брой номинации британската изпълнителка Дуа Липа, американката Тейлър Суифт и рапъра Роди Рич, които получиха по шест всеки.

В категорията Албум на годината с Бионсе ще се състезават Дуа Липа, Пост Малоун, Колдплей, Хаим, Джейкъб Колиър, Блек Пумас и Дженей Айко. Номинациите за Бионсе дойдоха най-вече за песента ѝ "Black Parade", в която отдава почит на културата и на политическата ангажираност на афроамериканците. Тя посвети песента на овластяването на цветнокожите и тяхната еманципация, пеейки и рапирайки гордо за родния си Тексас, културата на цветнокожите и силата на жените. Вокалистката предупреди, че коронавирусът "убива чернокожите с тревожно висока скорост" по време на благотворителния концерт "Един свят: Заедно вкъщи". Премиерата на "Black Parade" се състоя това лято в разгара на масовите протести заради системния расизъм и насилието на полицията над чернокожото население в САЩ. Хитът ще се състезава в категориите Песен на годината и Запис на годината и ще се конкурира в тези две категории с  Дуа Липа с "Don't Start Now". Локдаун албумът на Тейлър Суифт "Folklore" е по трасето за Албум на годината, докато сингълът ѝ "Cardigan" ще търси признание като Песен на годината. С шансове за Запис на годината са "Say So" на Доджа Кет, а за албум - "Women In Music Pt. III" на Хаим.

Що се отнася до най-добрите нови изпълнители, с номинации са Мегън дъ Стелиън, Доджа Кет, Ноа Сайръс, Кайтранада, както и алтернативната Фийб Бриджърс.

В надпревара за Най-добро рок изпълнение се впускат Фиона Епъл ("Shameika"), Биг Тийф ("Not"), Фийб Бриджърс ("Kyoto"), Хаим ("The Steps"), Британи Хауърд ("Stay High") и Грейс Потър ("Daylight"). В графата за Най-добра рок песен сили ще премерят Фийб Бриджърс ("Kyoto"), Tейм Импала ("Lost In Yesterday"), Биг Тийф ("Not"), Фиона Епъл  ("Shameika") и Британи Хауърд ("Stay High").

Най-добър рок албум ще бъде избран между Fontaines D.C. ("A Hero’s Death"), Мichal Kiwanuka ("Kiwanuka"), Грейс Потър ("Daylight"), Sturgill Simpson ("Sound & Fury") и The Strokes ("The New Abnormal").

За Най-добър алтернативен албум номинациите са за Фиона Епъл ("Fetch Тhe Bolt Cutters"), Бек ("Hyperspace"), Фийб Бриджърс ("Punisher"), Британи Хауърд ("Jamie") и Тейм Импала ("The Slow Rush").

Най-яко метъл парче: Body Count ("Bum-Rush"), Code Orange ("Underneath"), In This Moment ("The In-Between"), Poppy ("Bloodmoney") и Power Trip ("Executioner’s Tax (Swing Of The Axe) – Live)".

Междувременно, хитовият Дъ Уикенд обвини организаторите на наградите "Грами" в корупция. Нападката бе отправена вследствие на изненадващото му пълно изключване номинациите. Неговото отсъствие от всички категории изуми феновете и веднага беше отбелязано от авторитетните специализираните издания, тъй като изпълнителят доминираше на музикалната сцена тази година. Неговият албум "After Hours" придоби голяма популярност и донесе на канадската звезда успех в класациите с множество хит сингли на пиковата позиция.

63-ото издание на "Грами" обхваща албуми, песни и постижения в периода 1 септември 2019 – 31 август 2020 година.
 
Церемонията по раздаването на наградите е обявена за 31 януари 2021 година (неделя) и ще бъде водена от комика Тревър Ноа, но все още не е ясно дали до галата ще бъде допусната и публика.

Още - ТУК

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички