Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Необикновената биография на Джон Ленън. Кой го уби?


Необикновената биография на Джон Ленън. Кой го уби?

2621

Биографичната книга на Лесли-Ан Джоунс "Кой уби Джон Ленън?" (корицата на снимката) вече е на българския литературен пазар в меломанския каталог на издателство "Колибри".

Подзаглавието на 400-страничната творба, преведена от Мирела Стефанова, е "Животът, любовите и смъртта на най-великата рокзвезда". Това не е обикновена биография. Авторката споделя, че не желае да напише биография, която следва фактологията, а да разгадае легендата. Тя се заравя в творчеството и в живота му, за да намери отговорите. Книгата се чете като роман... Говори се за многото лица на музиканта.

"Кой уби Джон Ленън?" е много емоционално произведение, което провокира да се върнем към безсмъртните албуми на Битълс и на Джон Ленън. Книгата излезе по повод няколко годишнини - тази от рождението, тази от убийството на Ленън и годишнина от разпадането на Фаб Фоур.

Късно вечерта на 8 декември 1980 година, когато се разчува новината, че в Ню Йорк хладнокръвно са застреляли най-обичаната рок звезда на света, планетата спира да се върти за милиони хора. В своето увлекателно изследване популярният музикален биограф и журналист Лесли-Ан Джоунс разкрива загадката, за да представи по неповторим начин пълен портрет на мъжа, неговия живот, връзки, ненавременната му смърт и вечното му музикално наследство.

Разгръщайки историческите пластове, Джоунс проследява възходите и паденията в  професионалния и в личния живот, които принуждават Ленън да се премести в Ню Йорк, където в онази съдбовна зимна нощ е застрелян на улицата пред дома си. Но кой или какво всъщност го уби? И кога умря "истинският" Джон Ленън?

Четири десетилетия след неговата трагична смърт, с помощта на лични проучвания, невиждани досега снимки и ексклузивни интервюта с онези, които са познавали Ленън най-добре, авторовото търсене на отговори предлага завладяващ, 360-градусов обзор на една от нашите най-знакови музикални легенди. Джоунс черпи информация от изумително богат архив, натрупан от проведените през годините интервюта с хора, свързани с Ленън, включително първата му съпруга Синтия, първородния му син Джулиън, колегата му от Битълс сър Пол Маккартни, бившата приятелка на Джон Мей Панг и Анди Пийбълс, последният британски радиоводещ, който го интервюира няколко дни преди да бъде убит. За Битълс и Джон Ленън са написани безброй книги, но никога досега не е имало точно такава.

Лесли-Ан Джоунс тръгва към "Флийт Стрийт" по стъпките на покойния си баща Кен Джоунс, известен спортен журналист. Изкарва там повече от двайсет и пет години, работейки като журналист и колумнист в повечето водещи вестници във Великобритания. Автор на популярните в цял свят "Герой: Дейвид Боуи" и бестселъра на "Съндей Таймс" "Бохемска рапсодия".

Майка е на три деца и живее в Лондон.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички