Снимат сериал за Ролинг Стоунс: Its Only Rock N Roll


Снимат сериал за Ролинг Стоунс: Its Only Rock N Roll

2641

Започна работата по игрален сериал, посветен на легендарните Ролинг Стоунс.

Проектът ще бъде продуциран за FX от същата компания, която работи в предаването "Crown". Групарите вече са дали разрешение музиката им да бъде използвана. Сериалът ще има два сезона. Сценарист е Ник Хорнби, британски автор на бестселъри в жанровете съвременен роман и документалистика. Филмите "Образование на сетивата" (2009) и "Бруклин" (2015) по негови сценарии бяха номинирани за "Оскар". Меломаните свързват името му и със "Сборник от песни" (2002) - есета, вдъхновени и посветени на любимите парчета на автора, сред които композиции на Брус Спрингстийн, Тийнейдж Фенклъб, Лед Цепелин, Нели Фуртадо, Сантана, Руфъс Уейнрайт и много други. Те бяха събрани в компактдиск, придружаващ литературната творба.  

Проектът, чието работно заглавие е "Историята на музиката", ще разкаже за Ролинг Стоунс от основаването на групата до 1972 година, включително работата по знаковите албуми "Their Satanic Majesties Request" (1967), "Beggars Banquet" (1968), "Let It Bleed" (1969), "Sticky Fingers" (1971) и "Exile On Main St." (1972). В кариерата на култовите рокаджии това са годините, белязани от големи драми, съперничества и предателства, смъртоносни мистерии, любов, наркотици, секс и много музика - с една дума: рок-ен-рол.

Мик Джагър и останалите от бандата вече са били герои на телевизионния проект. За тях бе заснет сериалът "Винил". Първият сезон беше излъчен по HBO през 2016 година.

Сюжетът се развива около шефа на лейбъла American Century Records (ACR) Ричи Финестра, който се опитва да спаси бизнеса си и изпитва на гърба си всички предизвикателства на звукозаписната индустрия в Амерка през 70-те на миналия век. В сериала участват Оливия Уайлд и Боби Канавале. В една от ролите е синът на Мик Джагър Джеймс. Скорсезе и Джагър работят по сериала от 2011 година. Двамата започнаха съвместната си дейност през 2008 г., когато излезе документалният филм "The Rolling Stones. Да бъде светлина", припомня insidehook.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички