2G X Madman - музикалната инвазия на силните момчета


2G X Madman - музикалната инвазия на силните момчета

2986

Силно присъствие, безапелационен ритъм, актуален саунд без излишни рими и слаби кадри…

Създателите на "London"  и "24/7" пуснаха брутално парче, запечатано с мъжката им дума и с обещанието: "помня"!

"Помня" в YouTube

2G X Madman избират "Помня" за стартов сингъл от предстоящ албум, като позицията е емблематична. С текста и видеото си парчето е като музикална биография не само за Светослав-2G и Марио-Madman, но и за всички бунтари в хип-хопа, които могат да направят разликата между преди и сега.
 
С "Помня" българските рапъри, живеещи в Лондон, загряват за поредица от хитове, които ще се пускат от YouTube канала The Bulgarians Оfficial. "Линиите са различни - разказват музикантите - има тежки, по-леки, разнообразна тематики, но държим на стила си и следваме нашата линия". Пред финал е и албумът с 12 чисто нови трака и обещанието парчетата да се харесат както на твърдата им фен база, така и на почитателите на модерните течения в рапа.
 
За музикалната продукция 2G X Madman работят с Kolev, а обработката на парчетата е поверена на D-Zasta и Nu Gen Studios London. Интересно е, че във въпросното студио работят известни имена от британската сцена като Stormzy, Giggs, Don Jagga, Keskin и много други. С някои от тях вече е осъществен контакт за бъдещи проекти, като целта на групата е не само пазарът в България, но и този на Острова… независимо от българския език, който - както казват момчетата- не е пречка става ли въпрос за вайб.

Кои са 2GX Madman

Светослав Георгиев а.к.а. 2G The Bulgarian започва да се занимава с музика още като 14-годишен, вдъхновен от вездесъщите 2 Pac, Dr. Dre, Eminem и други. Шлифова се в хип-хоп група за танци и записва първото си студийно парче, а след това сформира и проект, с който реализира няколко сингъла и са пред подписване на официален договор за издаване на албум. Заминава за Щатите, където живее и работи около 5 години в Ню Йорк. Прибира се в България, но за кратко, след около година отново е в самолета на път за Лондон. Споделя, че за него създаването на песен е магия: "Намирам нещо много интересно в това да напишеш як текст или да измислиш мелодия и да докоснеш хората по някакъв начин - и добавя с усмивка - Също така като бонус са славата и момичета". През годините работи с имена като Young BB Young и Ndoe, с които създават хита "Супер трумпет". За снимките на "Мазерати" Shox2 от Sky Brothers специално пристига в Лондон. След успеха на "Лондон" (Kontraflow feat. 2G), заедно с Madman пускат парчето "24/7", което отново се превръща в хит и ги нарежда сред най-популярните имена в хип-хопа. С Madman стават по-близки в Лондон, където живеят и работят повече от 10 години.

Марио Иванов Петров или по-добре познат като Madman е зад микрофона от есента на 1997 година. Като част от благоeвградската група Almozz Niggaz, заедно с Диаграм през лятото на 1999 година за пръв път влизат в студио и записват първия си микстейп, който е в стил хорър кор. Година по-късно е ред и на втори, озаглавен "Югозападната част". През 2001 година Madman записва самостоятелния микстейп "Око за око" и с натрупания материал и поредния микстейп на Almozz Niggaz с работно заглавие "Без ред", групата прави крачка напред и е забелязана от звукозаписната компания Riva Sound. От там включват едноименния трак в компилацията "Рап експлозия" и ги нареждат до утвърдени имена като Ъпсурт, Lady B, X-Team, Светците, Dr. Pit и много други. Не след дълго е подписан договор и през 2002 година издават дебютния си албум озаглавен "Без ред" с участието на X-Team, Светците, Double V и Малката. През 2003 година на бял свят се появяват два албума - двойният "Югозападна инвазия", включващ голям брой артисти, гравитиращи около проекта, и втори самостоятелен на Madman - "Дневника на Лудия". Пореден проект, включващ артисти и групи от чужбина, е основан година по-късно, но остава недовършен - причината е заминаването на Диаграм за Великобритания. През 2005 година Madman завършва и издава материала като микстейп. Паралелно с това работи върху проекта Протест и през 2008-ма, заедно със Sve, пускат диска "Двама против Ада", който се превръща във ъндърграунд сензация и е популярен и до днес. През същата година Диаграм се прибира и заедно започват работа по нов албум, но и с ново име на групата Стар трик. За няколко месеца проектът "Дърпам здраво" е завършен, но никога не излиза официално дори и като микстейп с изключение на няколко сингъла с участието на 100 Кила, Криско, Казино, Big Ша и гости от чужбина. През същата година Madman заминава за Лондон, обаче не спира да работи с Протест и Стар трик. През 2012-та Протест издават втория и последен проект "Черно на бяло". Раздялата между Madman и Sve е шок, защото идва точно когато групата е набрала много голяма популярност. Стар трик пускат няколко сингъла, но повече не стигат до албум. През 2016-та Madman е готов с третия солов проект "Дан Колов", включващ имена като ConGotti, Joker Flow, 42, Imp, Герата, Минко, Гегата и едновременно работи върху нови идеи с Минко от Хората на Изгрева. През 2018-та след 5 години работа Kontraflow издават едноименния си албум с участието на 2G, Honn Kong, Silent City, ConGotti, RaggaOne и Sadat X.

YouTube:The Bulgarians Official

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички