Дрейк счупи всички рекорди в Spotify


Дрейк счупи всички рекорди в Spotify

3575

Канадският рапър, автор на песни, актьор и предприемач Дрейк постигна рекордните над 50 милиарда прослушвания в Spotify според данни на компанията Chart Data.

Роденият в Торонто изпълнител е първият в историята на стрийминг платформата с такъв резултат. Експертите изчислиха, че хип-хопърът има 35,7 милиарда прослушвания на негови авторски парчета и още 14,3 милиарда в хитове на други артисти, в чиито записи той е участвал. Само през 2018 година неговата песен "God's Plan" е била прослушана на стрийминг платформата 1,67 милиарда пъти.

34-годишният Дрейк е познат на широката публика с много хитове, сред които "Hotline Bling", "Started From Тhe Bottom" и "In My Feelings". През ноември миналата година бившият президент на САЩ Барак Обама застана зад идеята на артиста той да играе самия него в биографичен филм.

Обри Дрейк Греъм (Aubrey Drake Graham) е роден на 24 октомври 1986 година. Той е видна фигура в съвременната музика и авторитет, признат за популяризирането на "звука на Торонто", наред с хитовия Дъ Уикенд и покойния вече Худини.

Снимка: Forbes

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички