Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти l София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика
Led Zeppelin Symphonic с нова дата през септември

Най-красива на света


Най-красива на света

2578

"Най-красива на света" се нарича най-новата песен на Искрен Пецов, която той посвети на България.

Проектът е реализиран с подкрепата на национален фонд "Култура". В екипа участват Искрен Пецов - автор на музиката, текста и аранжимента, Андрей Хадживасилев - автор на сценария и режисьор на видеото и операторът Божидар Симеонов. Песента засяга чувствата, които ни обземат, когато сме близо до нашата природа. Реализацията на видеото отнема 9 месеца. Кадрите обхващат четирите сезона у нас - от разцъфналите цветове на розите, до заскрежените върхове на планините. Заснети са много от родните забележителности, включително от дрон, като се залага на по-непознати места. Патриотизмът, родолюбието и националната гордост са залегнали в текста, музиката и клипа.

"Досега пеех за момичета. Изведнъж почувствах нужда, виждайки едни красиви места, да изпея песен за моята родина, за нашата татковина. Започнах да мисля текста и музиката в  морето, докато карах кайтсърф. На човек в даден момент му идва да направи нещо такова", посочи Пецов пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че прави реге, поп и диско музика, но имал нужда от такъв вид изливане на душата си. "Почувствах го. Всеки трябва да се остави на това, което усеща. Усетих го и затова го направих. Опитахме се да снимаме пролетни цветове, след това - лятото, от пещери и върхове, накрая завършихме със зимни снимки на Витоша. Опитахме да хванем и четирите сезона", разказа още певецът в студиото на "България сутрин".

Той е кандидат-депутат от листите на ВМРО. По думите му не е странно актьорите да стават певци, а певците да влизат в политиката. "25 години вече ръководя Латинопартизани, ето ги лидерските качества. Не трябва да се търси сензация. Защо не музиканти, певци, художници и актьори да имат ясна представа какво се случва с политическия живот. Мечтите ни са да заздравим средната класа и да живеем като средния европеец. Включвайки се в листите на ВМРО, с приятна изненада разбрах, че точно в частта на културните дейци, те имат страхотна идея да въведат квота за българска музика в медиите. Ето един страхотен повод да подкрепям точно това", обясни Искрен Пецов.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички