Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Димитър Митев-Дънди води листата на ПП МИР в Пловдив


Димитър Митев-Дънди води листата на ПП МИР в Пловдив

2145

Барабанистът на знаменития фюжън бенд Акага Димитър Митев-Дънди води листата на ПП МИР в Пловдив.

Групата, която е сред основателите на модерния български саунд, комбинира уникално фънк, рок, денс, соул, реге и дори хип-хоп.

Новината беше огласена лично от председателя на партията Симеон Славчев веднага след като листата с кандидати за народни представители беше регистрирана в Районната избирателна комисия в Пловдив.

"Дънди освен че е изключително харизматичен и талантлив артист, е и човек с високи морални качества, инициативен и със силно чувство за справедливост и непримиримост. МИР е партията на новото поколение политици и политики в България, а Дънди е част от това ново поколение в културата, което ще наложи коренно различен модел на управление и взаимоотношения в българското общество", каза лидерът на ПП МИР, като подчерта, че неслучайно музикантът е водач на листата в Пловдив.

"Освен културна столица на България Пловдив е град с над 8000 години история, той е най-динамично развиващият се център в Южна България, който има уникални дадености за съчетаването и развитието на туризма с множество културни национални, европейски и световни прояви. Убеден съм, че като народен представител Димитър Митев-Дънди ще допринесе не само Пловдив да бъде "Древен и вечен", но и българската култура и изкуство да станат един от основните приоритети на държавата. Дънди ще докаже, че в политиката могат да влязат честни, почтени и морални хора и съм убеден също така, че той ще сложи край на чалгата в българската политика и в живота ни като цяло", уверен е Славчев, който не скри вълнението си от това, че барабанистът на Акага се присъединява към екипа на ПП МИР.

"Включвам се в политиката, за да дам личен пример и да допринеса с моя опит, знания и идеи за превръщането на българската култура в приоритет не само на държавата, но и на всеки българин. Само така ще успеем да изградим национално себеуважение и достойнство, както и самочувствие в новите поколения за огромния принос на България в европейската и световна култура", каза Дънди. Той подчерта, че една от неговите цели и предложения е създаване на Център за иновации в културната дейност, както и популяризиране на българските постижения в сферата на културата.

"Българската културна общност и творците са жизнено важен партньор на държавата в стремежа и за духовно извисяване на нацията и изграждане на отношения на пълноценен и ефективен диалог с гражданското общество. Именно затова е изключително важно държавата да бъде гарант за развитието на образованието, здравеопазването, икономиката и културата. А подкрепата за културата гарантира устойчиво социално и икономическо развитие на България, защото тя именно е техният основен двигател", посочи още Димитър Митев-Дънди.

Кой е Димитър Митев-Дънди?

Роден на 4 октомври 1977 г. в семейство на спортисти. На 5-годишна възраст родителите му забелязват, че е музикален и го записват на пиано и солфеж. Въпреки че успоредно с това тренира ски и само на 6 години взима златен медал в състезание за ски за деца в Пампорово, Дънди решава, че музиката е неговото призвание в живота и изцяло се ориентира и отдава на нея. Резултатите не закъсняват и още в 9-ти клас създава и първата си група Institution Green. На 17 години Дънди е поканен да свири като перкусионист на фестивала "Златният Орфей" с групата Full Action Band, където за една седмица акомпанира едни от най-големите български естрадни изпълнители. На 19 години се явява на прослушване за барабанист на Атлас и става барабанист на групата от 1996-2002 година. С нея има издадени три албума, а през това време свири и концертира като гост музикант, перкусионист и барабанист в доста други формации като Джеронимо, Латинопартизани, записва перкусии с D2 и Сленг. От 2002 до 2013 г. е барабанист на Сленг, с която има един издаден албум. В периода 2004 – 2006 г. работи като звуков инженер в Key Studio, където записва, смесва и продуцира втория албум на Сленг, както и композира и продуцира музика за различни артисти, там е създадена и песента "Утре" заедно с Калин Петров и Крум Георгиев за кампанията на Avon за рака на гърдата, в която пеят 14 от най-известните български изпълнители – Графа, Орлин Горанов, Орлин Павлов, Камелия Тодорова, Мери от Мери Бойс БендДимо от ПИФ, Свилен от Остава, Мария Илиева, Десислава, Алекс Раева. През 2008 г. взема участие като барабанист в групата на спечелилия Music Idol Тома Здравков да свирят като предгрупа за съвместния лайв на Def Leppard и Whitesnake.

През 2009 г. Акага свири с Владимир Ампов-Графа и правят национално турне, което завършва с концерт в зала "Универсиада".  През 2011 г. взема участие като барабанист в групата на Графа на концерт на празниците на изкуствата "Аполония". През 2012 г. се включва в проекта на Чавдар Петков и Петър Главанов Guitar Pirates, като записва барабаните към трака. От 2012 г. до ден-днешен записва всички барабани и перкусии във всички албуми и песни на Чавдар Петков – "4040", а през 2015 г. излиза на бял свят албумът "The World Has Changed". От 2016 г. до 2017 г. работи като озвучител с Михаела Филева, като свири с нея на Wild Rose Festival в Лондон през март 2017 година.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички