Ричард Клайдерман отново на сцената с концерти в София и Пловдив


Ричард Клайдерман отново на сцената с концерти в София и Пловдив

1459

Обичаният по цял свят френски пианист Ричард Клайдерман идва в България за първите си сценични изяви след принудителна пауза, продължила повече от година заради Covid - пандемията.

В края на май звездата на пианото ще гостува в София и Пловдив за концерти с Оркестъра на Класик FM радио по покана на агенция "Кантус Фирмус". На 29 май Клайдерман ще свири за първи път в Града на тепетата в зала "Колодрум", а събитието се реализира с финансовата подкрепа на община Пловдив. Столичната публика ще има удоволствието да чуе на живо колоритния романтик в зала 1 на НДК от 20.00 ч. на 31 май.

"Здравей, България! Много съм развълнуван, че ще свиря отново за Вас", възкликна Ричард Клайдерман в специално обръщение към родните фенове. Пианистът подготвя много специално шоу със селекция от любими хитове, нови композиции и аранжименти на класически творби.

Изумителната концертна кариера на Ричард Клайдерман започва през 1976 г., когато  продуцентът Оливие Тусен търси млад пианист за записа на нова пиеса – "Балада за Аделин". В лицето на никому неизвестния тогава Филип Паже – рожденото име на пианиста, Тусен открива големия талант, превърнал се в звезда от световна величина. "Балада за Аделин" е продадена в рекордните 22 милиона копия, с което влиза в книгата на рекордите на Гинес. Тя е последвана от множество албуми с хитови изпълнения на авторски мелодии и аранжименти, които му донасят огромна популярност като създател на стила New Romantic. Повече от 40 години животът на Ричард Клайдерман е един безкраен низ от концерти и пътувания по света. До март 2020 година, когато заради световния локдаун, подобно на много други музиканти по света, той е принуден да замени сцената с онлайн изяви в домашна обстановка и активна работа в звукозаписното студио.

Наскоро Ричард Клайдерман публикува в социалните мрежи нов аранжимент на "Валс на цветята" от Чайковски като специален поздрав за пролетните дни. Ето как се обърна той към почитателите си: "Преди една година ние всички смятахме, че този коронавирус ще трае само няколко месеца, и че нашият живот скоро ще се върне към нормалния си ритъм. Уви, в момента ние виждаме, че вирусът продължава да присъства в нашето ежедневие и различните му варианти усилват тежестта на тази здравна и икономическа криза. Ние, музикантите и артистите, които сме лишени от нашето изкуство на сцената, възлагаме надежда на ваксините. Но това, което виждам е, че природата не е засегната по никакъв начин от тази ужасна епидемия. В предстоящите седмици ние посрещаме пролетта и завръщането на хубавите слънчеви дни".

Със своите изпълнения Ричард Клайдерман докосва сърцата на хората от различни поколения и социални слоеве по целия свят. Концертите му са истински музикални спектакли, изпълнени с елегантност и романтика. Те създават уникална емоционална атмосфера и се превръщат в незабравимо преживяване за публиката. А заради дългото прекъсване, предстоящите две изяви в България ще бъдат наистина специални.

Билети за двата концерта на Ричард Клайдерман - чрез TicketsBG.com и Epay Go – линкове за София и Пловдив.

От следващата седмица ще стартира и продажбата в Билетния център на НДК в София, както и в Пловдив на следните каси: Билетен център пл. "Стефан Стамболов" №1 (пред община Пловдив), билетна каса на Античен театър, ул. "Цар Ивайло" №2, Туристически информационен център и ул. "Райко Даскалов" №1 (на пл. "Римски стадион").

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички