Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Музиката и седемте ноти


Музиката и седемте ноти

3602

"Музиката и седемте ноти" е помагало за най-малките, 
които правят първите си стъпки в музиката, написано от музикалния преподавател Диана Карайотова и певицата Антоанела Петрова.

Илюстрирано от българската художничка и автор на детски книги Нуша Роянова, то се появи в каталога на издателство "Дъбови листа". Помагалото е създадено по идея на Антоанела Петрова и има за цел да улесни пътя на децата, които се подготвят за кандидатстване в музикални училища и школи. Водена от собствения си опит като родител, тя обединява усилия с музикалния педагог Диана Карайотова, за да помогнат на родители, които нямат музикално образование, да участват активно в подготовката на децата си.

"В годините, в които подготвях деца за приемен изпит в НУИ "Добри Христов", в мен зрееше убеждението, че трябва да създам помагало, което да бъде полезно както на децата, така и на техните родители - не музиканти. За тях е истинско предизвикателство да помагат на бъдещите ученици да учат и упражняват преподаваната материя", споделя Диана.

"Музиката и седемте ноти" представя по достъпен начин основните понятия в музикалната теория с помощта на илюстрации, дело на художничката, издател и автор на книги за деца Нуша Роянова. Подкрепени с игри и примери, думите на Антоанела и Диана лесно се усвояват от децата, които в своята крехка възраст често трудно успяват да се справят с изискванията за прием в музикални училища и школи. Благодарение на години преподавателски опит Диана Карайотова успява да открие баланса между предаването на знания чрез близки до децата понятия и ангажирането на въображението на учениците с интерактивни упражнения.

"Аз също преподавам на деца - рисуване, и от собствен опит знам колко е важно да се представят основните понятия по простъчък начин, близък до света на децата. Как иначе бих могла да обясня "перспектива" на деца в първи клас?”, споделя Нуша Роянова, основател и на школата за рисуване "Дъбови листа" във Варна.

"Музиката и седемте ноти" е книга, която повежда децата по пътя им на музиканти, но и ги стимулира да мечтаят. В себе си тя крие и специална история подарък от музиканта Стоян Роянов и неговата съпруга Нуша Роянова. "А защо не?" е приказка, вдъхновена от собствения житейски път на двойката, която разказва за сбъдването на мечтите.

За авторите

Антоанела Петрова е българска певица, част от трупата на Държавна опера - Варна. Започва да свири на флейта на 10-годишна възраст и е сред основателите на първия госпъл спиричуъл хор в БългарияGO+SPELL, като впоследствие той се разраства и приема името Gospel Chorale. Съпродуцент, режисьор и изпълнител е в спектакъла "Посоки: Париж", създаден в колаборация с музиканта Нейчо Петров (Реджи). Участва в множество аудиовизуални спектакли, сред които "Приказки за Черно море" и "RogerThat!project" с авторски пиеси, аранжирани от Михаил Йосифов, както и мюзикълите "Зоро", "Тримата мускетари", "Кабаре", "Чикаго" и "Чаплин".

Диана Карайотова е завършила Национална музикална академия "Професор Панчо Владигеров" със специалност пиано в класа на професор Джулия и Константин Ганеви и доц. Марина Капацинска. Работила е като корепетитор в Национално музикално училище "Любомир Пипков", а от 1991 г. е преподавател по камерна музика, клавирен съпровод и пиано в Национално училище по изкуствата "Добри Христов". През 2008 г. е наградена със "Сребърна лира" на Съюза на българските музикални и танцови дейци.

Нуша Роянова е обичан български автор на детски книги, основател на издателство "Дъбови листа" и едноименната школа за рисуване във Варна. Поредицата ѝ "Джак и Ема" и картинната книга "Жабчето Жо" се радват на внимание от деца и родители заради силните си послания за доброта и полет на духа. Освен че пише книги, тя ги и илюстрира, черпейки вдъхновение от живописното родопско село Давидково, в което живее като дете, и осланяйки се на опита си като художник и графичен дизайнер в България и САЩ.

Стоян Роянов (с псевдоним Я-Я) започва музикалния си път на десетгодишна възраст в музикалното училище в Стара Загора. Свири на кларнет, саксофон и зурна, а на 14 години вече успешно гастролира с Gabrovo Swing Dixie Band. През 1990 г. те гостуват и в Сакраменто, Калифорния, където Стоян е обявен за най-младия участник-професионалист. По-късно печели стипендия и завършва образованието си в престижния Berklee College Оf Music, Бостън, Масачузетс, САЩ
. Кариерата му като професионален музикант, изпълнена с успехи с родината, Европа и САЩ, е пример за целеустременост, а творчеството му - за новаторски дух. Отдаден съпруг и баща, Стоян е и в основата на идеята за създаването на приказката "А защо не?", поместена в "Музиката и седемте ноти".

"Музиката и седемте ноти"

Българска, Първо издание

Издава: "Дъбови листа"
Меки корици, медна спирала
Формат: 210 x 200
Брой страници: 60
Цена: 17 лева
ISBN: 978-619-7268-16-4

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички