Чeрният албум на Metallica в цялото му великолепие


Чeрният албум на Metallica в цялото му великолепие

2456

BGTSC представя много специална вечер за цялото "семейство" на Metallica, като у нас тя ще бъде отбелязана с концерт на едни от най-добрите техни интерператори в лицето на Hammerhead (BG), които на 12 август от 20.00 часа ще изнесат 3-часово шоу, отдаващо почит на 30-годишнината от издаването на "Черният албум".

Шоуто ще се състои на откритата сцена "Арена София", Столичен Колодрум, Борисовата градина. В репертоара на програмата ще влязат всички песни от "Черният албум", както и хитови композиции на Голямата четворка.

Гневният квартет връхлетя с "Черния албум" (иначе в дискографията обозначен само като  "Metallica (1991)) и  още с появата си петте сингъла "Enter Sandman", "The Unforgiven", "Nothing Else Matters", "Wherever I May Roam" и "Sad Вut True" се наложиха като мегахитове и се считат за едни от най-известните и обичани песни на групата. Тъкмо те я изведоха до хедлайнърската позиция на концерти на най-големите стадиони в света. "Metallica" получи широко признание и положителни оценки от критиката и бързо се превърна в най-продавания албум на групата. Дебютира на първо място в десет държави и изкара четири последователни седмици на върха на "Билборд 200" - първият албум на квартета, който оглавява класациите за албуми. "Черният албум" е един от най-продаваните в света, а също и един от най-продаваните в Съединените щати от неговото издаване. През 2012 г. Асоциацията на звукозаписната индустрия на Америка го сертифицира като 16 пъти платинен, продаден в над шестнайсет милиона копия само в САЩ. Това е и първият албум с това постижение. "The Black Album" остана без конкуренция и в графата за най-продавани албуми в историята, надминаващ продажбите на всеки рилийз - при това в който и да е жанр, за последните три декади. В края на 2019 година "Metallica" стана четвъртото издание в американската история, попаднало за 550-та седмица в "Билборд 200" и едва второто заглавие, прекарало 550 седмици в чартовете за албуми. През 2020 г. творбата беше класирана под № 235 в списъка на 500-те най-велики албума на всички времена според Rolling Stone.

Билети за концерта - онлайн и в мрежите на Eventim.bg и партньорите им – магазинитe на OMV, "Български пощи", "Технополис", Office 1 Superstore в страната. В момента и до деня на събитието цената е 15 лева, а на 12 август ще бъде 20 лева.

Всеки фен може да използва и опциите, даващи възможност да се отпечатва закупеният електронен билет вкъщи или да го покаже за проверка на място и през телефона си.

Събитието ще се проведе при стриктно спазване на епидемиологичните мерки, според настоящата заповед на Министъра на здравеопазването: използване на не повече от 50% от капацитета на "Арена София" и носене на защитни маски за лице.

Няма да се допуска внасянето на застрашаващи здравето опасни предмети, включително и чадъри. Ще бъде разрешено внасянето на фотоапарати със сменяем обектив, професионални видеокамери и други професионални записващи устройства.

Деца до 7-годишна възраст влизат без билет.

Всички лица до 18-годишна възраст трябва да бъдат придружени от пълнолетен, носещ отговорност за тях и действията им, снабдени с попълнена декларация, която може да изтеглите оттук: https://securitysks.com/?page_id=734или да получите от охраната на входа на "Арена София". Документът трябва да бъде попълнен, подписан и представен на входа, като няма нужда да бъде нотариално заверен.

По време на програмата, присъстващите ще могат да се подкрепят с храни и напитки от специално обособените барове.

Събитието се организира с подкрепата на официалния фен клубна Metallica у нас Harvester Of Sofia.

Metallica - "Еnter Sandman"

https://www.youtube.com/watch?v=CD-E-LDc384

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички