Най-големите хитове на Михаела Филева със симфоничен оркестър


Най-големите хитове на Михаела Филева със симфоничен оркестър

3169

Михаела Филева, диригентът Максим Ешкенази и симфоничен оркестър ще изпълнят красиви версии на най-обичаните песни на изпълнителката и селекция емблематични класически композиции.

Събитието е в афиша на Sofia Summer Fest 2021 тази сряда, 1 септември. Към тях ще се присъединят мецосопраното Йоана Кадийска и тенорът Валери Турманов. Концерти с образователна насоченост срещат Михаела Филева и Максим Ешкенази преди няколко години. Двамата обичат децата и те обичат тях, а ефектът, който сценичните им изпълнения оставят, ги мотивира да продължат да работят заедно и да показват на малките си почитатели красивата страна на музиката.

В началото на 2021 година Михаела и Максим се отправят на турне с участието на симфонични оркестри, което жъне успех във всеки град, през който мине. След всеки от концертите музикантите прибавят по нещо ново към програмата. Композиторът Румен Бояджиев-син адаптира за симфоничен оркестър последните хитове на певицата "100 на 100", "Латино сеньорита", "Опора" и "Ин и Ян". Той обогатява звученето на аранжиментите им и показва на публиката красотата на класическите инструменти.

Колорит в концертната вечер ще внесат младите и талантливи Йоана Кадийска и Валери Турманов. Отлични солисти, красиви и артистични, с присъствието и изпълненията си те осъществяват връзка между типичните класически композиции и съвременната музика.

Максим Ешкенази елегантно води оркестъра и публиката, като влиза и в ролята на водещ. Точни, забавни и увличащи са преходите, които маестрото прави по отношение на музикалните жанрове. Диригентът успява красноречиво да обясни на публиката, че когато музиката е красива и изпълнена добре, смесването на музикални направления разгръща потенциала ѝ, разбива стереотипи и премахва граници.

Шоуто носи името на новия албум на Филева "Ин и Ян", а концепцията за баланса и хармонията е в основата на философията на турнето на двамата музиканти. Завършващият концерт в София ще е черешката на тортата. Той ще се проведе на откритата сцена на Sofia Summer Fest зад музея "Земята и хората".

Билети за него - в мрежата на Eventim и на касата на място.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички