Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Altitude Attitude представя шест български електронни артисти


Altitude Attitude представя шест български електронни артисти

3850

Проектът започва с почистване на емблематичните пловдивски места, продължава с диджейски сетове на живо и завършва с видеа от шестте събития, които ще бъдат разпространени от Пловдив и следващите Европейски столици на културата.

Паметникът на Съединението, Бунарджик, Младежкият хълм, Небет тепе, Сахат тепе, Братската могила. Тези шест емблематични за града локации ще бъдат облагородени и изчистени, за да се превърнат в сцени за шест електронни диджей сета в четирите съботи на септември и първите две от октомври. Организираната от българската медия за електронна музика "Фонотека Електрика" серия събития ще представи таланти както от Пловдив, така и от други части на България, някои от които излезли от границите на страната. Стиловете ще варират из различните поджанрове на техно, хаус и диско музиката.

Всички диджей сетове и всяка локация ще бъдат заснети от земя и въздух, за да бъдат превърнати в шест едночасови видеоклипа, които да представят българските артисти и пловдивските места извън страната. По инициатива на Nexo - една от водещите институции за управление на дигитални активи в света, създадена в България, и в партньорство с община Пловдив, шестте културно-исторически забележителности ще бъдат почистени от надписи и други замърсявания, за да представят по най-добрия начин Пловдив и България чрез атрактивните видеа. Серията от събития е част от програмата "Наследство" на фондация "Пловдив 2019", които от своя страна ще разпространяват видеата в сайтовете и социалните мрежи на партньорските ни Европейски столици на културата за 2022 г. - Каунас, Латвия, Нови Сад, Сърбия и столицата за 2023 година Елвесина, Гърция. Така проектът цели да покаже по съвременен и атрактивен начин едновременно разнообразното и отличително историческо наследство в градската среда на Пловдив, съчетано с музика от най-новата електронна музикална сцена на България.

Altitude Attitude представя шест български електронни артисти:

sayulke е един от основателите на пловдивския аудио-визуален колектив "Мелформатор", който през годините организира множество електронни партита на различни локации в града. Той е и съосновател на скандинавската парти серия Nordic Soundscapes, която стартира в София. Част от "Фонотека Електрика" и основен двигател на проекта Altitude Attitude. Локация: Паметник на Съединението.

Borne Aloft са Виктор Илиев, Ивелин Матеев и Светослав Чемишев. Виктор е класически музикант, а Ивелин и Светослав са електронни продуценти. Общият им проект започва като експеримент в студиото, за да се превърне в приятелство, което създава оригинална и отваряща съзнанието музика. Тяхното първо EP "Cinar" излезе този юни през лейбъла на световноизвестния техно диджей и продуцент Maceo PlexEllum. Локация: Бунарджик.

От няколко години Марта Дънева, или Laylla Dane (на снимката), е част от берлинската сцена, пускайки в култови клубове като Watergate, Tresor, Club Der Visionäre, като в същото време не губи и връзка с България, където редовно се завръща в Studio Elegantly Wasted. През лятото курира и един от главните електронни фестивали в страната - Wake Up Stran-Jah. Локация: Младежки хълм.

denitza е активна част от пловдивската сцена и диджей в партитата на "Мелформатор" и Nordic Soundscapes. Тя е отговорна за клубната програма на Wunderbaer, където представя алтернативни електронни артисти от града. Локация: Небет тепе.

Julieta Intergalactica е артистичният псевдоним на Ясен Згуровски - един от пионерите на драг културата в България. През последните години той е сред основните лица на софийския клуб Tell Me, където съосновава една от най-дивите и пищни клубни вечери в София, We Like Kitsch, която отдавна е позната извън границите на столицата. Локация: Сахат тепе.

Ясен Марков е архитект, който обича да създава футуристични скулптури от бетон, а също и да прави техно и дарк диско под музикалния си псевдоним Technobeten. Базиран в Щутгарт, той вече има издания за лейбълите Italo Moderni, Nein Records и Bordello A Parigi, а този юни издаде ремикс и за британския ветеран Tronik Youth. Локация: Братската могила.

Всяка локация ще има свой уникален визуален облик. За него ще бъде отговорен визуалният артист Петко Танчев - съосновател на творческото студио SenseLab и "Мелформатор". От 2009 г. насам той е автор на награждавани театрални, сценографски и интерактивни проекти като удостоеното с две награди "Икар" театрално представление "Четири стаи" в театър "София" или мащабната дигитална инсталация CNNCTR върху фасадата на бившия Партиен дом в Пловдив, продуцирана от One Design Week.

Партитата от серията Altitude Attitude ще бъдат с отворен вход за публиката и ще се проведат на 4, 11, 18 и 25 септември, 2 и 9 октомври.

Altitude Attitude е проект на българската медия за електронна музика "Фонотека Електрика". Той се осъществява с подкрепата на фондация "Пловдив 2019", Nexo, пловдивската жива бира Hills и комуникационен партньор Imp-Act Agency.

За "Фонотека Електрика"

"Фонотека Електрика" е българска онлайн медия за електронна музика и за случващото се по клубове, мазета и афтъри. За диско, хаус, техно, за артисти от далеч или от съседния квартал, партитата наоколо, за забавлението от всичко това. Ровим се за тракове, следим какво правят българските артисти и се оглеждаме за нови, обясняват от екипа.

https://fonotekaelektrika.com/

За Nexo

Nexo е една от водещите институции за управление на дигитални активи в света. Мисията на компанията е предостави пълен набор банкови услуги с ползите от криптовалутите чрез първите по рода си Instant Crypto Credit Lines, високодоходния спестовен продукт Earn, собствена борса за търгуване на дигитални активи и сигурност на най-високо ниво на своя Nexo Wallet. Nexo е обработила повече от $ 30 милиарда за над 2,000,000 потребители в 200+ юрисдикции от своето основаване през 2018 година.

Официален кариерен уебсайт: https://nexo.careers/

За Hills

Hills е крафт бира на малка независима пивоварна в близост до Пловдив. Мястото, където класическите традиции в пивоварството се превръщат в краен продукт, за да може да се насладим заедно на една истински чиста, висококачествена бира. Hills се прави от чиста планинска вода от Родопите и специално подбрани висококачествени суровини от Германия. Рецептите са на майстор пивоварa Волфганг Траутнер - с над 29 години опит в индустрията. Целият процес се контролира от трима български технолози в пивоварната, които се грижат от "А до Хилс" за спазването на "Немския закон за чистота на бирата от 1516 година".

https://hills.beer

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички