Топло фест в Южния парк на 4 и 5 септември


Топло фест в Южния парк на 4 и 5 септември

3415

Фестивалът за музика, театър и цирк "Топло фест" ще се проведе на открито в столичния Южен парк на 4 и 5 септември.

Очакват ни още интерактивно представление за деца в събота, силен реге лайн-ъп на Big Summer Reggae в неделя и две прохладни градски вечери на зелено. Всички събития ще се състоят между 16.00 и 22.00 ч. със свободен вход на двата хълма пред Центъра за съвременни изкуства "Топлоцентрала", чието откриване предстои тази есен в преустроената сграда на бившата топлоцентрала зад хотел "Хилтън" и хълмовете на Южен парк 2 между културно-историческия комплекс "Гарнизонно стрелбище" и Перловската река.

Има ли нещо по-вълнуващо от магията на цирковото изкуство? На 4 септември всеки, който мечтае да покаже своите умения или да получи напътствия от истински клоуни, ще може да се срещне с професионалисти и специални гости. От 16.00 до 17.00 ч. невербалното представление "Смешната лечебница на д-р Куку и д-р Пипи" ще даде клоунски съвети и рецепти за деца. От 17.00 ч. до 18.00 ч. същия ден ще се забавляваме с цирковата работилница по жонглиране, представена от социален цирк на фондация "Мини арт".  

Съботната вечер ще продължи с музикалната работилница на Петър ЙордановБъни. Неговият "Барабанен кръг" ще ни предложи да се свържем с другите с помощта на ритъма и да загърбим егото в колективно изпълнение. От 19.00 ч. ч. на музикалната сцена ще се качат Pavel Terziyski & Alexander Logo-zarov, за да представят своя албум "Settlers", а от 20.00 ч. българо-английската пост-пънк група Кaka? ще зареди вечерта с алтернативно звучене. В музикалната програма ще се включи и проектът Trigaida - фолктроника триото на Георги Маринов (Хорхе), Ася Пинчева (на снимката) и Иван Шопов.

Отново в съботната вечер (19.30 ч. - 21.30 ч.) студиото за документален театър Vox Populi ще запознае публиката с "Експонати - изчезващи човешки видове". Театрална инсталация на открито ще превърне зрителите в поток от посетители на музей или изложба, които влизат в контакт с всеки "експонат", разположен в своя уникален свят от 1 кв.м.

По залез на 4 септември зрителите ще се насладят на огнено шоу с "Нов цирк", последван от сет на DJ YvesO. За финал група Синтез ще направи една от своите импровизации – синтез между електронна и акустична музика.

На 5 септември програмата на "Топло фест" ще бъде посветена на най-старото ежегодно събитие за реге музика у нас - Big Summer Reggae. Неделният следобед ще бъде посветен на ямайската музика, представена във всичките ѝ измерения – roots reggae, dub, dancehall, ska и jungle. One Love, One Heart. Let’s get togetherand feel allright!

За повече информация - "Топло фест" във Фейсбук.

Проектът се осъществява с подкрепата на националния фонд "Култура" и община "Триадица".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички