Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Сара Хардинг почина от рак на гърдата


Сара Хардинг почина от рак на гърдата

3372

Сара Хардинг, която беше част от британско-ирландската дамска формация Girls Aloud, почина на 39 години от рак на гърдата.

Трагичната новина бе съобщена от майката на певицата Мери чрез пост в нейния Инстаграм профил: "Моята красива дъщеря почина в неделя. Искам да благодаря на всички за подкрепата през последната година. Тя означаваше много за Сара, даваше ѝ сила и утехата, че е обичана. Знам, че тя не би искала да бъде запомнена заради борбата ѝ с тази  ужасна болест. Тя бе толкова лъчезарна и се надявам да бъде запомнена по този начин", написа опечалената родителка в социалната мрежа.

Сара Хардинг огласи тежката диагноза през август 2020 година. Тогава тя разкри, че метастазите са обхванали и други органи и тъкани. През март тя написа: "Миналия декември моят доктор ми каза, че идващата Коледа ще е последна за мен. Не знам още колко месеца ми остават". За борбата с болестта тя разказа и в своята мемоарна книга Hear Me Out, която излезе от печат през март. Сара я написа с надеждата, че ще насърчи повече жени да приемат опасността от рак на гърдата сериозно и да се преглеждат всяка година. "Свиря много на китара и в началото помислих, че петното около гърдите ми е причинено от ремъка на инструмента", сподели една от любимките на музикалната публика в Обединеното кралство, която трябваше да навърши 40 година на 17 ноември. "Ако имам още шест месеца живот, значи имам още шест месеца живот", каза изпълнителката. Тя добави, че в последните си дни ще се наслаждава на дребните неща в живота.

Продала над 4 милиона копия от албумите си на Острова, Girls Aloud е създадена през 2002 година след изява на певиците в тв шоуто за таланти Popstars: The Rivals – пет от участничките в селекцията формират състава и за кратко време придобиват голяма популярност. Освен Хардинг (чието истинско име е Хардман) в групата са Никола Робъртс, Кимбърли Уолш, Надин Койл и Черил Туиди. В Книгата на рекордите на Гинес Girls Aloud фигурира като най-успешния проект, породен от риалити формат.

Смятани за съпернички на Spice Girls, до разпадането си през 2009 г., след което пак се събират за турне през 2012 и 2013 г., Girls Aloud 4 пъти достигат върха на британската класация за  сингли и 2 пъти при албумите.

Сара Хардинг се изяваваше и като актриса. Тя изигра епизодична роля в британската комедия от 2007 г. "Съученици" и главната в продължението на "Съученици и тайната на пиратското злато" (2009).

Снимка: Today in 24 Entertainment

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички