Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Лени Кравиц. Да бъде любов

21.09.2021   MySound.bg
Корицата на Лени Кравиц - Да бъде любов
След Джей-Зи, Фреди Мъркюри, Роб Халфорд и Пол Стенли, Лени Кравиц е поредният велик музикант, който влиза в каталога с биографии на издателство Hybrid Books.

Книгата е озаглавена "Да бъде любов" по името на дебютния студиен албум на музиканта, излязъл през 1989 година. Кравиц ненапразно избира това заглавие за книгата си – историята в нея разказва за годините, които го изграждат като творец, докато снове между Горен източен Манхатън, "Болдуин Хилс" и "Бевърли Хилс" в Лос Анджелис, Франция, Англия и Германия.

Не само музиката обаче е в сърцето на книгата. Освен че разказва за развитието си като певец, автор на песни и продуцент, Лени Кравиц разкрива и сложните отношения с баща си Сай, режисьор и продуцент, майка си Рокси Рокър, популярна от телевизионния екран, както и с музата си и най-голяма любов Лиса Боне, от брака с която се ражда филмовата звезда Зоуи Кравиц.

"Моята история е поредица от песни, между които съществува магическа връзка. Никога досега не бях осъзнавал естеството на тази връзка, докато не започнах да пиша. Чак тогава магията подейства. Животът ми е основан на противоположности. Черно и бяло. Юдаизъм и християнство. Джексън Файв и Лед Цепелин. Приел съм, че душата ми е зодия Близнаци. Извличам най-доброто от нея. Обожавам я. Ин и ян се смесват в сърцето и в съзнанието ми, осигуряват необходимия баланс, подхранват любопитството ми, дават ми усещане за спокойствие и лекота.

"Любовта е нежна като роза
и може да спечели всяка война.
Време е да се противопоставим,
братя и сестри, да се хванем за ръце.
Да бъде любов.
На времето и пространството тя е неподвластна,
тя усмивка у малкото дете извиква.
Нима не разбираш,
че не можем да сгрешим,
но трябва да сме силни и да се обединим.
Няма как сами да победим.
Да бъде любов".

Лени Кравиц, Дейвид Риц    

Автобиографичната творба - съвместно дело на Лени и Дейвид Риц, е на българския пазар с меки корици и с твърди корици и кожена обшивка.

Поръчки - тук: https://bit.ly/3eOwOsn

1191
100%
 

Октомври ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031