Rainbow In Тhe Dark: Мемоарите на гиганта Дио


Rainbow In Тhe Dark: Мемоарите на гиганта Дио

2623

Легендата от Rainbow, Black Sabbath и DioРони Джеймс Дио, започва да пише своята автобиография малко преди смъртта си през 2010 година, но така и не успява да я завърши.

С тази нелека задача се нагърбват неговият близък приятел и влиятелен музикален журналист Мик Уол, автор на бестселъри, посветени на Metallica, AC/DC, Боно и на самите Black Sabbath, както и съпругата му – Уенди Дио. Книгата се появяви на пазара през юли 2021 година  и мигновено привлече вниманието на почитателите на великия музикант.

През октомври "Rainbow In Тhe Dark. Aвтобиография", или една от най-дългоочакваните музикални автобиографии, се появи и на български език в превод на Коста Сивов. Тя е поредното интригуващо четиво в каталога на издателство "Сиела".

В своите мемоари Рони описва най-важните хора и събития, които са му помогнали да се изгради като музикант и като личност – близките приятели музиканти, баща му, който още като малък му казва да си избере музикален инструмент, за да се научи да свири и да стане добър човек, жената, която застава до него и го подкрепя в цялата му кариера, партньорството с невероятни таланти като Ричи Блекмор и Тони Айоми. Певецът разказва открито и за някои от грешките, които е допуснал, за конфликтите, за пикантните подробности в живота на рок звездите. Ще научите за мафиотския произход на името Дио; за това как Рони въвежда в хеви метъл културата култовия знак с рогата; за катастрофата, която едва не коства живота му още преди да е започнал да се изкачва по пътя към славата.

Но ще научите и как са били създадени някои от най-значимите песни и албуми в историята на рока и хеви метъла.

"Rainbow In the Dark". Aвтобиография" (корицата на снимката, художник: Дамян Дамянов) е откровената изповед на един човек, постигнал мечтите си, открил любовта на живота си и призванието, което му е помогнало да вдъхновява поколения наред фенове по целия свят. Това е история за силата на любовта и верността, за мечтите, амбициите, приятелството и трънливия път към славата. За музиката като изкуство и капаните на музикалната индустрия. За битката със собственото его и за сблъсъка на характери в един свят, обитаван от величия.

"След около четиресет секунди от колоните се стовари като светкавица във формата на вилица чудовищен риф. Никой друг китарист в историята на рока не може да измисли нещо подобно. Рифът беше тежък и изчистен, но светеше като фар. Преди песента да стигне до средата, преди дори Тони да успее да ме попита какво мисля, вече пишех изникналите в главата ми строфи:

В мъгливата сутрин, на ръба на времето, изгубихме изгряващото слънце, нашия последен знак..."

Рони Джеймс Дио за създаването на "Children Оf Тhe Sea"

"Наречете ме стар романтик, но никога не съм пял за пари. Вярно е, че винаги съм бил щастлив, или поне доволен да ми се плаща за труда ми, но не това ме е карало да продължавам напред, да преодолявам моментите, в които съм смятал, че с мен е свършено, да създавам най-добрите си песни, да пея по най-добрия начин и да съм истински приятел с феновете си, а не просто поредната снимка в списание", споделя гигантът, който приживе обяви България за свой дом.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички