Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Най-модерната българска музика премиерно на феста София: Поетики!


Най-модерната българска музика премиерно на феста София: Поетики!

6270

Фестът "София: Поетики" дава среща на изкуствата пред Езерото с лилиите в столичната Борисова градина на 21 септември.

"32-а поети; 15 групи и диджеи; 3 танцови миниатюри и една вечер на артимпровизиция", пояснява директорът на фиестата Румен Баросов.

Замислен като фестивал за модерния млад българин, "София: Поетики" 2008 събира на сцената банди и отделни артисти, които гледат света през очите на съвременната градска култура и композират със саунд поетиките на града.

Рок, алтърнатив, дръм-ен-бейс, трип-хоп, техно, джаз, дъб-степ... И от класически джънгъл... до обикновен джангър! 

Характерното за всеки един от участниците е, че ще се представи с чисто нови парчета или пък със специални версии на досега известни хитове.

Абсолютна премиера като проект ще направи Явор Захариев, екс-вокалист на Гравити Ко. Той ще се изяви както солово, така и в тандем с DJ Гомез, с когото се подвизават във формацията Фрий Уил Съсайъти. Двоен сет и от МО. - инидивидуално, като диджей, и в комбина с Монофоник.

Електронният майстор Страхил Велчев, по-известен като Кинк от Порно BPM, ще влезе в соло акция, но и ще въведе в купона и останалите момчета от Порно-то.

Партито ще отпушат горещите групари от Остава, а пък зевзеците Уикеда ще приобщят публиката към всенароднияте чествания послучай 10-годишнината на групата.

Не по-малка изненада обещава Ясен Петров, главно действащо лице на движението за електронна музика Метрополис. Той е пред издаване на солов дебют, трак от който ще презентира на "София: Поетики".

Нова продукция още от Лепра ДеЛукс - премиерна от задаващия се наскоро техен първи диск, и от Амбиент Анархистс. Анимационерите ще се появят в странен формат, но фронтменът Георги Згуров го пази в тайна.

Две бляскави дами ще украсят музикалната сцена: Андрония Попова - за Насекомикс, но и в силна партия с Мишо Йосифов (тромпет), а Росена излиза за фронт на Майнд Трипс. Те идат с парче от току-що излезлия албум "Vanity".

Специален гост е френскоезичният писател и режисьор Франсоа Вейерганс.

Фестивалът е посветен на Деня на София и е със съдействието на Столична община. Афтърпартито ще се вихри в столичния клуб "Строежа".

Програмата:

17,00 ч. на сцената ще излязат авторите на шестте романа, номинирани за наградата „Вик”. Алек Попов ("Черната кутия"), Александър Секулов ("Колекционер на любовни изречения"), Евгения Иванова ("Фото Стоянович"), Елена Алексиева ("Рицарят, Дяволът, Смъртта"), Пип Волант ("Мамка") и Теодора Димова ("Адриана") ще прочетат кратки откъси от книгите си. Представянето ще води писателят и литературен критик Ангел Игов.

17,45 ч. предпремиерно ще бъде представен откъс от спектакъла на Ида ДаниелКакво се случи след като Нора напусна мъжа си или опорите на обществото” от нобеловия лауреат за 2004 Елфриде Йелинек (Драматичен театър „Стефан Киров” – Сливен).

18, 00 ч. зрителите ще могат да видят танц-театър миниатюри на хореографката Мила Искренова по музика на Астор Пиацола.

18, 15 ч. стартира същинският купон. Всеки от поетите ще чете по едно стихотворение, като диджеи и автори на електронна музика ще осъществяват прехода между изпълненията им и ще изграждат звукова среда. След всеки три поетични изпълнения ще забиват поканените групи.

По време на целия пърформънс на специални видеостени ще бъдат прожектирани произведения на визуални артисти. А на гърба на сцената ще бъде реализирана видеоинсталация на артисти от студио "Даухаус".

Подробности на официалния сайт на фестивала.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички