Родните Terravore ще открият първия концерт на култовите Vio-Lence у нас. Let Тhe World Burn!


Родните Terravore ще открият първия концерт на култовите Vio-Lence у нас. Let Тhe World Burn!

1044

Родните Terravore ще открият първия концерт на култовите Vio-Lence в България.

Както е известно, той е в столичния клуб Mixtape 5 от 20.00 часа на 29 март.

Terravore е траш метъл банда с корени в недалечната 2015 година. Обиколили няколко пъти родните клубни сцени, с участия в множество родни фестивали с имена като Testament, Kreator, Nervosa, Bio-Cancer и много други, с два дългосвирещи идва миниалбума, бандата успя да се наложи като една от най-уважаваните екстремни формации у нас. На представянето им на 29 март ще чуем и част от излизащия на същата дата нов -  трети дългосвирещ диск, "Spiral Оf Downfall".

В последните месеци Vio-Lence изпитваше някои трудности като това, че се разделиха с Фил Демел и Айра Блек, а Кристиан Олде Волберс (екс-Fear Factory, екс-Korn) е със сериозни здравни проблеми и му предстои тежка операция, която няма да му позволи да пътува известно време. Вече всичко е наред и в състава на групата е основателят и вокалист Шон Килиън, барабанистът на Exmortus Адриан Агилар, китаристът на Fieled By Fire Марио Салседо. Басист само за тези няколко мартенски дати ще е Макс Мейхем (Evil Invaders).

Класиците от Бей Ейриа са сред лидерите във втората вълна на американския траш метъл от втората половина на 80-те. Сформирани са в Сан Франциско. Когато през 1988 г. излиза дебютният им албум "Eternal Nightmare", той изстрелва Vio-Lence на турнета с Testament, Voivod, Death Angel, Sanctuary, Nuclear Assault, D.R.I., M.O.D. и Cro-Mags. След три албума и едно EP в периода 1988-1993 година, групата се разпада, след като ритъм китаристът Роб Флин напуска, за да създаде Machine Head. Двигателят на Vio-Lence, китаристът Фил Демел, също се включва в редиците на Machine Head с бившия си колега между 2003 и 2015 година.

През 2019 г. Демел решава да върне към живот Vio-Lence и се събира отново с оригиналния певец Шон Килиън и оригиналния барабанист Пери Стрикланд. На мястото на Роб Флин е бившият китарист на Overkill Боби Густафсон. На баса е оригиналният басист на индъстриъл метъл групата Fear FactoryКристиан Олде Волберс.

През 2022 г. Vio-Lence издава новото ЕР "Let Тhe World Burn", 20 години след последния си запис "Nothing Тo Gain".

Предстои ни култова вечер! Не я пропускайте!, приканиха организаторите BGTSC.

Билети - онлайн и в мрежите на Eventim.bg и Bilet.bg. Електронната им версия не е необходимо да бъде отпечатана, тя може да бъде сканирана директно от телефон.

BGTSC е член на сдружението "Сцена музика" и спазва Етичния кодекс за дейността на организаторите на концерти в България.

 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички