Роси Кирилова отбеляза зрелищно 30 години на сцена


Роси Кирилова отбеляза зрелищно 30 години на сцена

4985

Нека малко да пофантазираме!

Представете си, че взимате накуп цялата продукция на "Балкантон" от 70-е и 80-е години на двадесети век. Към нея прибавяте всички издания на  фестивалите "Златният Орфей" и "Мелодия на годината". Всичко това смесвате в един гигантски миксер и получавате причудлива смес от талант, визия, глас и харизма.

Именно заради тази комбинация у Росица Кирилова нейните фенове  препълниха докрай клуба с най-добър звук в България (от втория опит се убедих окончателно) - Night Flight. Вечносвежата певица промоутира смайващия си, под № 21 албум, в своята точно 30-годишна кариера. Антологията "Защото те обичам".

От години все по-сериозно се убеждавам, че за такива като нея Alphaville са написали култовата си балада "Forever Young". Няма да крия и че съм леко пристрастен, защото Роси е една от любимите ми български певици. Харесах си я още в средата на 80-е и така си остана! Истинска наслада е да наблюдаваш звездите на родната естрада, събрани накуп, след три декади. Те са просто един общ организъм. Радват се един на друг, уважават се, обичат се и ненатрапчиво продължават да творят с лекотата на едни отминали славни времена.

А визията им е повече от перфектна, въпреки годините. Дори един МустафаЧаушев изглежда в пъти по-добре от половината нови идоли на родната поп сцена. Но да се върнем на Росица Кирилова!

Очаквано, тя просто светеше на сцената в Night Flight. Сменяше ослепителни тоалети и пееше с вечната си лекота. Гласът ѝ e в топформа, все същият от времената на "Тишина", "Любов завинаги" и другите култови песни, с които винаги ще я свързваме. Датата 13 февруари не беше избрана случайно за концертното представяне на "Защото те обичам". На този ден верният житейски приятел на Роси Жоро, отбелязва своя рожден ден. Самата промоция беше режисирана в шест части.

В първата Кирилова изпя пет песни, една от които "Среща след години", нов дует с Благовест Аргиров. Втората беше за гости на звездата, които я поздравиха с по едно изпълнение. Това бяха минутите за обичаните от поколения българи Маргарита Хранова, Мустафа Чаушев, Петя Буюклиева, Христо Кидиков и Кристина Димитрова (в дует с Павлин Иванов).

След това Роси ни зарадва с още пет парчета от новия си албум, подпомагана на сцената от балетите Йоза и Веда Джуниър. Четвъртата част на тази пищна промоция отново беше за специалните гости: дует Шик, Панайот Панайотов, Тони Димитрова и Георги Христов.

В пето действие се появи легендарният Тома Спространов, който обяви празничните букети за певицата и предаде микрофона отново на Мустафа Чаушев, който пък заедно с Марги Хранова, Панайот Панайотов и Ваня Костова изпълниха поздравителен мегамикс от тематични песни за случая.

За след това Роси Кирилова изпя и останалите парчета в новия си диск (една от които в дует с Джина Иванова от Трамвай N 5), правейки бляскав финал с песента "Месечинко, чакай" заедно с ансамбъл Чинари.

През целия спектакъл пеенето на звездите от т.н. старата школа беше просто плашещо добро. По едно време се наложи да тествам системата и помолих DJБоби Джи да ми пусне на слушалки отделните входове на пулта, за да се убедя окончателно, че не става дума за никакъв плейбек или поне модерните бекинг тракс. Нямаше грешка! Просто хората си пееха като машини! Пълен респект! Точно два часа суперкачествен звук, страхотни гласове и елитът на българския музикален талант през последните 30 години.

И най-важното: всички обичат Роси, нейната заразяваща свежест и чудовищен професионализъм!

Е, как да не ѝ се радваш?

Ето и целия списък на песните и изпълнителите в "Защото те обичам", издаден от "БГ Мюзик Къмпъни":

"Боса по асфалта" (нова версия)
"Защото те обичам"
"Среща след години" (дует с Благовест Аргиров)
"Surdatto"
"Хайде ела"

Маргарита Хранова – "Моя любов"
Мустафа Чаушев – "Дай ми от своя сън назаем"
Петя Буюклиева – "Последната спирка"
Христо Кидиков – "Китка"
Кристина Димитрова и Павлин Иванов – "Кукли на конци"

"Любов, теб те има"
"Много причини има”
"Учителко, целувам ти ръка" (нова версия)
"Само ти"
"Te Vurria Vasa"

Дует Шик – "Кажи обичам те"
Панайот Панайотов – "Мамбо 7"
Тони Димитрова – "Добър вечер, добър ден"
Георги Христов – "Никога"

"За блондинка ли ме взе"
"Живей за мига"
"Кога, ако не сега" (дует с Джина Иванова)
"С любов ме наказвай"
"Месечинко, чакай"

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички