Фюжън елеганс с Mezzoforte в клуб Joy Station


Фюжън елеганс с Mezzoforte в клуб Joy Station

2966

Флагманите на фюжъна Mezzoforte се завръщат в България за концерт в клуб Joy Station от 20.30 ч. на 5 ноември. След редица разпродадени гигове в Европа, турнето на груув магьосниците от Исландия ще завие и към София за незабравима вечер, изпълнена със силни емоции и танци до зори под звуците на класическите хитове на формацията, уверяват от мениджмънта на популярното столично заведение.  Музикантите, които отпразнуваха своя 40-ти рожден ден преди две години, все още са във вихъра си. "Тайната (на това да продължаваме да творим и свирим заедно) е самата музика, нашето приятелство и нашия респект един към друг. Всички разбираме колко е важно да продължиш да се развиваш а не да тънеш в 80-те", споделят ветераните. Ще ги аплодираме в състав: Eythor Gunnarsson – клавишни, Gulli Briem – ударни, Johann Asmundsson – бас, Fridrik Karlsson – китара, Jonas Wall – саксофон и Ari Bragi Karason – тромпет.
 Със своя уникален  микс от джаз, фънк и фюжън, Mezzoforte беше първата група от Исландия, която придоби международна популярност и отбележи голям хит с парчето "Garden Party" през далечната 1983-та. Този сингъл от албума "Surprise, Surprise" достига до 17-то място на Британската поп класация – нещо невероятно за инструментално парче.
 "Нашият пианист Eythor написа "Garden Party" вдъхновен от приятния груув и едно усещане за радост... като (по това време) бяхме силно повлияни от артисти, идвайки от САЩ, като George Duke, Earth Wind Аnd Fire, George Benson... цялата джаз-фюжън-фънк вълна".
 Успехът хваща младите по това време музиканти доста неподготвени, но пробивът им на световната музикална сцена отваря прозорец към музиката и културата на тяхната родна държава, Исландия, която през второто хилядолетие се радва на бурна, креативна и ексцентрична сцена. Прекарвайки следващите години в световни турнета, Mezzoforte продължават да издават интригуващи  албуми като "Observations", "Rising", "No Limits", "Playing For Time", и последния диск "Islands". "Решихме да бръкнем дълбоко в акустичния свят, за да можем да възпроизведем един натурално звучащ албум с повече динамика и място за различни музикални вкусове... Беше ново изживяване за групата, за да постигнем правилното усещане и да сглобим песните по този начин", казва Гули за "Islands".   "Опитахме различни неща (през годините), вокали например, дръм машини и синтезатори, дори си променихме сценичното облекло и си направихме нови прически! Всеки период за нас беше специален по своя си начин. Сега просто искаме да сме една банда, която да свири хубава музика за готини хора...и да пием много еспресо и капучино по различни летища по света, допълва с усмивка Gulli.  На въпроса дали все още Mezzoforte имат непостигнати мечти или желания, той признава: "За мен лично мога да кажа, че виждам себе като човек, който иска да е в услуга на света на музиката, към публиката, донасяйки факлата на вдъхновението до възможно най-много хора. Ще правя това докато съм способен, ще продължа докато стана на 90 години. Поне!"

Ограничено количество промо билети на цена – 45 лева; предварителна продажба - 55 лева; в деня на концерта – 65 лева.  Всички места за концерта са седящи, а танците са силно приветствани, посочват организаторите. Клуб Joy Station ще отвори в 19.00ч.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички