Коледата е възможна... и с български песни


Коледата е възможна... и с български песни

3467

Коледата пристига както с трепета от очаквания празник, така и с поредната статистика за досадните коледни песни.

През изминалата седмица излезе традиционното проучване на сп. Variety, което отново постави "All I Want For Christmas" в изпълнение на Марая Кери като празничната песен, която най-много хора не могат да понасят. Странно е, че обратно изследване няма и любима коледна песен не се определя, но ние можем да посочим достатъчно стойностни музикални продукти от българската плейлиста, които сякаш не са омръзнали никому до момента:

- "Мраморната жена" Венета Стоилова (на снимката) влиза с цели две парчета. Преди години като част от дамската поп формация B Voices Венета изпя "Светло Рождество" на композитора Валери Костов. https://www.youtube.com/watch?v=AM6zumU81CA&feature=youtu.be

Актуалната снежна песен "Коледно вълшебство" излезе като самостоятелен проект на Венета, като текстът е на самата изпълнителка, а музиката е на композитора Стамен Янев.

- Миро също се оказва ветеран в празничните хитове. Изпълнителят има две колаборации на тема Коледа, като в единия проект е с Дивна, а заглавието е "Един коледен момент", https://www.youtube.com /watch?v=5TfR_4c9M0o&feature=youtu.be, а във втория също влиза в дует с дама - Невена Цонева, за да изпеят "Всичко, което искам". https://www.youtube.com/watch?v=7_7e6P21g18

И, ако изброените песни са създадени преди време и вече са оставили топъл отпечатък в уютните семейни вечери, началото на този декември ни посрещна с неочакван подарък от Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени. Тяхната "Лепило за брада" се появява точно навреме, за да може да си кажем още веднъж: Коледата е възможна… при това с хубава българска музика. Насладете ѝ се!

https://www.youtube.com/watch?v=qUS25ht8Omo

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички