22 години аудио-визуална Фрактура с Васко Катинчаров


22 години аудио-визуална Фрактура с Васко Катинчаров

3238

"Фрактура" - най-старото специализирано тв предаване за рок музика в България, ще отбележи своята 22-ра годишнина тази неделя, 28 юни.

Неговият автор и продуцент Васко Катинчаров ще отпразнува повода с едно специално издание на шоуто. Точно в полунощ на 28-и срещу 29-и юни (неделя), в ефира на телевизия Diema ще стартира празничното издание "22 години Фрактура". В продължение на два часа зрителите ще видят точно 22 кавърверсии на известни песни. Шоуто ще мине под знака 22 в 22 и ще покаже как големите рок имена виждат музиката на другите големи. Metallica, Aerosmith, Muse, Motorhead, Sepultura, Nightwish, Slipknot, Rammstein и други банди ще направят свой прочит на знакови песни на колегите си.  

"Тези 22 години се изнизаха неусетно, като аз не разбрах кога минаха, защото винаги съм влагал цялото си сърце в нещата, които правя. Аз никога не се отказах, защото много отдавна видях, че усилията, които полагам, имат смисъл. Във времето "Фрактура" се превърна в нещо много повече от едно телевизионно предаване. Тя е кауза, идея, символ на устойчивост и място, на което сме се събрали съмишленици. Фенове, които правят нещо за други фенове в името на музика с послания, която провокира слушателите ѝ да си задават въпроси и да мислят. Всички ние сме една общност, която вижда света по свой начин и сме обединени от магията на рок музиката. Благодарен съм на всеки един, който продължава да подкрепя и гласува доверие на мен и "Фрактура". С моя екип ще продължим да отстояваме все така упорито рок каузата, в която искрено вярваме", коментира повода Васко Катинчаров.

"Фрактура" винаги е на предна линия с най-новите рок и метъл клипове, актуални гости от музикалния бизнес, разнообразни рубрики, новини, концертни репортажи и интервюта с известни музиканти. Всичко, свързано със световната и българската рок сцена, е в ефира на телевизия Diema всяка неделя и с пълно повторение в петък.

Началото на "Фрактура" е поставено от Васко Катинчаров през юни 1998 година. 12 години то се излъчва в специализирания музикален канал ММ, но след като той е закрит през май 2010-а, се мести в телевизия Diema. Това е и най-старото тематично тв рок предаване в ефира. За целия този период от 1144 издания, зрителите са гледали специални интервюта с над 600 световни рок имена, както и репортажи от всички най-значими рок и метъл събития в страната и чужбина.

"Фрактура" се излъчва по телевизия Diema в неделя от 24.00 ч. и с повторение в петък от 00.30 ч.

Промо видеото "22 години Фрактура" - тук:

https://youtu.be/9AbFuZaxKes

Снимка: Петър Димов и Никола Копаров

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички