Екстремен метъл с Atheist, Cadaver, Svart Crown и From Hell у нас


Екстремен метъл с Atheist, Cadaver, Svart Crown и From Hell у нас

3348

Едни от най-добрите екстремни банди в родните им страни и подстилове на дет метъла се обединиха за страховито европейско турне, преминаващо и през столичния клуб Mixtape 5 от 18.30 ч. на 8 септември, вторник.

Американците Atheist са сред пионерите на техничния дет метъл. Този септември групата се завръща в Европа за първи път от 2011 година, носейки със себе си не само мощен набор от любими на феновете песни, но и такива, които никога досега не са били изпълнявани на живо. Основан през 1988 г. от Стив Флин и Кели Шайфър, съставът е връстник на техничния прогресивен метъл, преплитащ джаз, фюжън и латиноамериканска музика със звуците на добрия стар дет метъл.

Норвежката формация Cadaver, създадена от Андерс Оддън (Satyricon, Order), е отличен пример за начин на мислене от Севера що се отнася до дет метъл. Една от първите норвежки екстремни метъл групи, събрани за първи път след 2004 г., оживява отново с барабаниста на Megadeth Дирк Вербюрен (екс-Soilwork). Бандата ще представи новото си EP "D.G.A.F.", наскоро издадено от Nuclear Blast.

Френските блек/дет метъл чудовища Svart Crown се присъединят към тази мощна коалиция с чисто новия си - 5-ти студиен албум "Wolves Between Тhe Ashes", чиято премиера се състоя в каталога на Century Media по-рано тази година. Пет диска и над десет години тежки турнета превърнаха Svart Crown в една от задължителните френски групи, които истинските любители на екстремната музика трябва да видят на живо.

Това турне се допълва от хорър хеви метъл машината From Hell, всеки запис на които представя своя собствена история на ужасите. На обиколката американските метъли ще акцентират върху своя нов концептуален албум "Rats & Ravens".

Преди да посетите това събитие, внимателно разгрейте врата и се хидратирайте добре, така че тялото ви да е в добра форма. Когато тази компания пристигне в града, ще стовари върху вас стена от чист първичен звук.

"Преди няколко седмици бяхме скептични и решихме да не поемаме излишен COVID-19 риск. Искрено се надяваме, че подобряващата се епидемиологичната обстановка ще ни позволи той да се случи на предвидената дата. В случай, че това не бъде възможно, събитието ще бъде пренасочено за следващата година. Ако се наложи такава промяна, всеки фен, на когото новата дата не е удобна, може да върне билета си и да получи заплатената от него сума", коментира Бойко Гюров от организаторите BGTSC.

Билети по 35 лева се продават онлайн и в мрежата на "Ивентим", а някои от местата, на които могат да бъдат намерени, са бензиностанции OMV, Technopolis, "Български пощи", Orange, Usit Colour, магазини "На тъмно", Office 1 Superstore, билетна каса на Eventim на улица "6-ти септември" в София, билетен център НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред общината.

В случай на налични места, в деня на шоуто пропуските ще се продават по 40 лева.

Събитието е 18+

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички