Бял гарван: Норвежки фолк и ембиънт с Wardruna в Пловдив догодина


Бял гарван: Норвежки фолк и ембиънт с Wardruna в Пловдив догодина

3898

Норвежката фолк/ембиънт банда Wardruna идва за специален концерт на сцената в Античния театър в Пловдив на 11 юли 2021 година.

Датата е част от световното турне Nordic Nights Summer Open Air Tour, което започна преди година с Nordic Night at Red Rocks Amphitheatre в САЩ. Концертът се организира в сътрудничество с EventEase, Nordic Soundscapes Bulgaria и By Norse Music в подкрепа на предстоящия да излезе догодина нов албум "Kvitravn" ("Бял гарван").

На така обявената обиколка музикантите ще изнасят концерти на специални локации със сцена на открито, като шоуто ще има специфични декори, в които групата да се потопи с традиционните за изпълненията си инструменти при магическа атмосфера, която както самата музика, така и всеки пърформънс на Wardruna носи. И изобщо, както ще чуете от фенове, гледали Wardruna на живо, "това не е просто концерт, а ритуал!"

Предвид спецификата и акустиката на Античния театър в Пловдив, трябва да се готвим за наистина върхово духовно изживяване, което няма да искаме, и вероятно няма и да можем да сравним с никое друго. И все пак, спомнете си за усещането за всемирна хармония и величие, с което бяхме възнаградени на един друг, отново  организиран от EventEase спектакъл, на същото това място – този на Dead Can Dance на 30 юни 2019 година.

Музиката, която фронтменът и неговите съмишленици в проекта създават, дължи своята автентичност на факта, че норвежците използват старинни инструменти, някои от които той сам изработва ръчно. В колекцията са включени такива като таглхарпа, кравик и кози рог. Музиката на Wardruna като че ли отразява цялата палитра от традиционни изкуства на Севера, събрала в себе си многовековна мъдрост, пречупена през призмата на артиста Einar Selvik със сценично име "Kvitrafn", за да получи своето ново звучене в неофолк транс хипнотично огледало.

Креативността и познаването на Норвегия и нейното културно наследство в дълбочина личи и в многопластовата концепция, върху която Einar Selvik е изградил Wardruna – руни, легенди, шаманизъм…

Но както за Wardruna, така и за саундтрака на популярния сериал на History Channel "Викинги" Einar композира мелодии, които са плод на собственото му усещане за звука на Севера.

Така е и при новия, пети поред за бандата диск, "Kvitravn", чието издаване бе отложено за 22 януари 2021 г. заради коронавирус пандемията. Той съдържа 11 композиции и в музикално отношение продължава оттам, където свършва трилогията "Runaljod", но при все това бележи голяма крачка напред в начина, по който звучи формацията. Албумът вече може да бъде поръчан в различни формати и промо пакети на официалната страница на бандата www.wardruna.com! С пиесите от него ще се запознаем на живо у нас на 11 юли 2021 година. Програмата ще съдържа и мелодии от сериала "Викингите".

Броят на билетите за събитието са ограничени според капацитета на Античния театър.

"Ранно пиле" - по 60.00 лв., има ги и онлайн на https://bit.ly/WardrunaPlovdiv, на каса във всички магазини "На тъмно" и по куриер с наложен платеж на 0886 126 995.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички