Историческо постижение за Тейлър Суифт


Историческо постижение за Тейлър Суифт

3547

Хитовата Тейлър Суифт (Taylor Swift) е първият и единствен артист в историята на Billboard, дебютирал едновременно под №1 в класациите Billboard 200 и Billboard Hot 100, и първият артист-жена с 2 албума едновременно в Top 3 на Billboard 200 от 1963 година.

Финиширайки една забележителна за кариерата си музикална 2020-та, американката се записа в историята с още няколко постижения. Новият ѝ албум "Еvermore", нейният последен 5-звезден проект, окупира №1 в Billboard 200, а пробивният сингъл от него, "Willow", се нареди под №1 в Billboard Hot 100, с което изпълнителката се превърна в първия и единствен артист в историята на Billboard, който едновременно дебютира на върха на двете престижни класации. Певицата е и единственият артист с такива исторически постижения в рамките на една година.

Новите успехи идват само четири месеца след хитовия албум "Folklore" и песента "Cardigan", които също си извоюваха №1 в Billboard 200 и Hot 100. "Willow" е 7-ият №1 сингъл на Суифт в Hot 100 и 3-ият ѝ №1 дебют в чарта. Парчето беше придружено от приказно музикално видео, което за 4 часа бе видяно близо 2 млн. пъти.

Миналата седмица изпълнителката удържа и челната позиция в Billboard 200 с новия си албум "Еvermore" и се нареди под №3 с "Folklore". Окупирайки тези две позиции, тя официално бе обявена за "първия артист-жена с 2 албума в Top 3 на Billboard 200 от 1963 година".

Изпълнителката нарича изненадващия си диск "Еvermore" "сестра" на номинирания за "Грами" №1 "Folklore", който излезе през август. Стандартната версия на "Еvermore" съдържа 15 песни, а делукс изданието – 17. Звездни гости в него са Bon Iver, The National и Haim.

Новият проект е записан тайно по време на първата изолация заради пандемията от COVID-19 успоредно със сесиите на "Folklore".

Снимка: Animato Music/ Universal Music Group

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички