"100 причини" от Мария Илиева. Певицата се отправя на национално турне
Любими БГ изпълнители ще пеят в Пловдив на "Концерт с кауза". "С песен и стих в сърцата"
Jaya The Cat и Q-Check се присъединяват към големия летен концерт на Dubioza Kolektiv в Созопол
Hammerhead (BG): 72 причини да обичаш Metallica - в София и Пловдив
Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"

"Монолит бенд" на голям екран: предпремиерна прожекция в часа на Плешивото куче. Пикник, Горки парк и Schattenmann още в предаването на Ивайло Кицов


"Монолит бенд" на голям екран: предпремиерна прожекция в часа на Плешивото куче. Пикник, Горки парк и Schattenmann още в предаването на Ивайло Кицов

1125

Пътешествието на Плешивото куче продължава с поредния епизод на меломанското предаване в ефира на програма "Христо Ботев" по БНР. Един час суперселектирана музика от герои по-известни или пък не чак до там.

Именитата група Пикник, която трябваше да се качи на сцената в многофункционалната зала "Крокус Сити" в Красногорск (побираща между 6 200 и 9 500 души) минути след кървавата баня. Ленинградчани пренасрочиха и изнесоха концерта в голямата зала "Октябрски" в Санкт Петербург, като го посветиха на паметта на жертвите в терористичния акт. А сред тях - и Екатерина Кушнер, дясната ръка на техния мениджър и технически директор.

28-ият "София Филм Фест" славно върви към своя финал. Кадри за знаменита родна банда ще закрият фиестата в столицата. Миналата година тази чест се падна на аудио- и видео проекта "Блус" на Любомир Велев и Владо Стоянов - Хармониката. А тази предстои да се насладим на филм за една от най-меломанските родни групи - Монолит, за която хармониката на Бате Влади също се обади няколко пъти. "Монолит бенд" на голям екран - документалната продукция на Димитър Илчев и Александра Чакърова със световна премиера в кино "Люмиер" от 20.30 часа на 31 март. Разговор с фронтмена на групата Тони Чембъра (вляво на снимката).

• Родина-мать зовёт... Не е страшно да те зове родината, пък било то и Русия в самия край на 80-те, когато си развяваш задника в Щатите, вечеряш с Джон Бон Джоуви и Ричи Самбора - всъщност, преди всичко наблягаш на водката, подписваш договор с гиганта "ПолиГрам", издаваш албуми... докато страната ти е скована в чугунен комунизъм. Moscow Calling: Горки парк - първата руска група, попаднала в националния чарт на САЩ Billboard Hot 100, на нов глас. Вече на родния си език, а не на английски, както в най-славните си години. Войната за името на легендарната формация - Стас Намин срещу Алексей Белов.

• Новата вълна на новата индъстриъл и готик вълна, версия 2024-а, приижда от Нюрнберг."Dia de muertos", актуалният албум на Шатенман. Кваретът на коравия вокалист Франк Херциг представя буферното поколение между последните отломъци от къснодеветдесетарския рок и днешния му по-млад побратим, потънал до уши в електрониката, плътен бийт и денс мелодия. Съвсем в традициите на т.н. ост-рок като дефиниция на групите, които творят чак до т.н. Перестройка, сред които могъщите вокално-инструментални ансамбли Пудис, Карат или иноваторите Сити, на които Човекът-сянка (Шатенман) е изключителен почитател.

"Плешивото куче" с автор и водещ Ивайло Кицов се излъчва по програма "Христо Ботев" по БНР всяка събота между 16.00 и 17.00 часа.  
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички