Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти l София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Пушка пукна: Оратница на 10 години с нов клип и концерти


Пушка пукна: Оратница на 10 години с нов клип и концерти

4250

Оратница – групата, която съживи интереса към българските традиции със своите нестандартни и впечатляващи смесици от фолклорни мелодии и акустично изпълнени електронни стилове, празнува своята 10-годишнина с нов ярък клип и концерт в столичния клуб "Маймунарника" на 20 септември. 
Празникът започва с премиерата на впечатляващия клип към песента "Пушка пукна" - част от последния високо оценен албум на групата "Alter Ethno". Режисираното от Георги Гаврилов (Ge6expir/Remove Remove) видео преплита сцени от Националния исторически музей, автентични български носии, въздействащи танци и непознаващата граници музика на артистите. Поднесена по силно контрастен и ефектен начин, визуализацията помага да вникнем в магичния свят на секстета, който във всяка песен преоткрива възможния живот на фолклорните канони в съвременния свят. Шевицата от музикални жанрове в парчето включва българска народна музика, преплетена с  прогресив рок и електроника. 
"Пушка пукна" е тук!
По случай своята 10-годишнина, освен с нов клип, групата ще празнува и с голям концерт в клуб "Маймунарника", който ще се проведе от 18.00 ч. на 20 септември. Шестимата ще отбележат своя празник с гост-участници, които споделят любовта им към нестандартните етно пътешествия в традиционната музика. На сцената с тях ще се качат хорът Космическите гласове от България, Краси Желязков (Балкански коне) - тамбура, Арнау Гарофе - саксофон, Братя Митеви и ансамбъл Жар. Публиката ще бъде въвлечена в магията на изкуството им и с въздействащ 3D-Mapping, специални визуални ефекти и огнените разказвачи на приказки Fireter
Уникално изживяване за феновете ще бъде и един дигитален експеримент, който Оратница подготвят с платформата Kahoot. Всеки, който изтегли безплатното приложение на телефона си, ще притежава конзола, с която да се включи в интерактивна игра в реално време с групата.
Афтърпартито е поверено на момчетата от High Roll (HMSU / Formation / Technique) – Dimo Panguelov (DJ Mocks) и Martin Popov (DJ Konspirator), които ще продължат пътуването в дълбоките дебри на електронните бас стилове.
На следващия ден, 21 септември, Оратница ще се отправят към Пловдив. Само няколко седмици след  магичния им концерт в Античния театър, те са готови за нова среща с вярната си публика там, а декор отново ще бъдат тепетата в емблематичния бар "Конюшните" в старата част на града.
В последното десетилетие Оратница вкара българския фолклор в клубовете в цялата страна със стотици малки и големи участия, предприе мащабно американско и няколко европейски турнета, получи множество международни признания, научи фестивалната публика в Европа, Азия и Америка да танцуват хоро и да пляска в неравноделни тактове и с трите си албума достигна многократно високи места в световни уърлд мюзик класации.  Оратница са: Християн Георгиев (кавал, вокал, мелодика, тамбура), Георги "Хорхе" Маринов (диджериду, гайда), Петър "Бъни" Йорданов (кахон, тъпан) и Иван "Попа" Господинов (вокал) и певиците Дияна Димитрова и Ася Пинчева.  Концертът в София:

https://www.facebook.com/events/500902833981196/

Концертът в Пловдив:

https://www.facebook.com/events/480772422680507

Оратница

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички