Джазменът Джонатан Крайсбърг опъва струна за първи път у нас


Джазменът Джонатан Крайсбърг опъва струна за първи път у нас

3069

Sofia Live Club има удоволствието да посрещне на своята сцена невероятния китарист Джонатан Крайсбърг (Jonathan Kreisberg).  Музикантът гостува в страната ни за първи път с квартет от 21.00 ч. на 13 ноември, сряда.
Джонатан Крайсбърг е сред най-влиятелните и завладяващи джаз китаристи на нашето време. Композитор и изпълнител, американецът бързо си спечелва фенове по цял свят, благодарение на безграничен усет към мелодията и чувство за хармония. Постоянно обикаля света с групи музиканти и записва дори с едни от най-добрите в тази сфера, а именно легендарния д-р Лони Смит, който казва "Джонатан е страстен музикант, със страхотна визия и постоянно се стреми към иновации!".  Крайсбърг е роден в Ню Йорк. Започва да свири на китара на десетгодишна възраст, след като се премества със семейството си в Маями. На 16 години е приет в The New World School Of Arts. След дипломирането си започва да свири в безброй джаз проекти по цял свят, както и да си партнира с големи имена от музикалната сцена - Dr. Lonnie Smith, Lee Konitz, Joe Locke, Stefano Dibatista, Ari Hoenig, Joel Frahm, Don Friedman, Greg Tardy, Donald Edwards, Jane Monheit и Yosvany Terry.  Крайсбърг има пет албума. Свирил е заедно и с New World Symphony под ръководството на Майкъл Тилсън Томас. Уважаван преподавател е и пример за десетки музиканти от младото поколение, които смело следват примера му. През 2017-та издава и първата си книга с композиции.  Днес отново е на турне в Европа и за пореден път ще обедини публиката с дълбокия си музикален поглед, поднесен професионално, с ярко и забележимо присъствие. Както казват негови колеги, "Крайсбърг неслучайно се е превърнал в един от най-влиятелните китаристи на 21 век, а кариерата му бележи заслужени резултати".  На сцената китаристът излиза с музикантите Martin Bejerano – пиано, Matt Clohesy – бас и Colin Stranahan – ударни.
Билетите са в продажба в мрежата на Еventim.bg и "Дюкян Меломан" на цена 20 лева, а на място ще са 25 лева. Билетът не гарантира седящо място.   Рeзервации: https://www.sofialiveclub.com/events/2139/stage

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички