Кой ще се изкачи с Лед Цепелин по Стълбата към вечността


Кой ще се изкачи с Лед Цепелин по Стълбата към вечността

4243

Първото издание от специалната ни тазгодишна празнична коледно-новогодишна серия на любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" завърши.

Предложението бе от нашите приятели в издателство "Хелиопол", в чийто каталог се появи "Led Zeppelin. Стълба към вечността". Двама от вас получиха уникалния шанс да се сдобият с интригуващата книга на Явор Дянков. Имената на късметлиите бяха изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

Какъв бе поводът за реюниън на Лед Цепелин през 1988 година със сина на Бонзо - Джейсън Бонъм, зад барабаните?

Вярното е: 40-тата годишнина от основаването на звукозаписната компания Atlantic Records, чиито артисти бяха знаменитите британци.

Честито на Владимира Бъчварова и Коста Куцев

Лед Цепелин - тяхната лирика ги разкрива като търсачи на истината, техните представления разтърсват публиката. 142 страници, които впечатляват с дълбоко разбиране на материала и познаване на детайлите за цялата група. Книгата на Явор Дянков описва силата и обаянието на тази легендарна рок формация, съдържа както биографични данни за членовете ѝ, така и текстове на песните, които хвърлят интимен поглед върху личностите, чиято динамична музика още живее.

Сега вече такава музика не се прави. Времето е друго, излизаха нови музикални моди, изгряваха звезди, залязваха други, но като стария символ на рока Лед Цепелин и до ден-днешен  няма. Тогава рокът беше съвършено друго нещо. Той беше арена на гении, където си даваха схватка с цялата дивота на таланта най-невероятните музиканти, като Робърт Плант, Джими Пейдж, Джон Пол Джоунс и Джон Бонъм.

Тримата ветерани и синът на Бонзо - Джейсън Бонъм, се събраха за втори път и изнесоха страховит концерт в лондонската зала "Арина 02" на 10 декември 2007 година. Поводът бе да принесат към фондацията, основана от Ахмет Ертегюн, наскоро починалия тогава бизнес гений в поп и рок музиката, цял живот шеф на "Атлантик Рекърдс". Това беше най-чаканото събитие в историята на музиката - над 25 милиона кандидатстваха за билет, а цените стигнаха 3 500 паунда (към 11 000 лева) за пас.

"Спечели с MySound.bg" ще продължи скоро, а шансът е на страната единствено на активните и любознателните.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички