Кръстникът на суинга Ray Gelato с първо клубно шоу в България


Кръстникът на суинга Ray Gelato с първо клубно шоу в България

3138

Легендарният Рей Джелато, поставил суинга в центъра на прожекторите от 80-те до  днес, идва за поредния си гастрол  в България.

Този път английският джаз певец и тенор саксофонист ще завърти Sofia Live Club в суинг, джайв и блус ритъм под музикалния съпровод на незаменимия си бенд -  The Giants. Концертът е от 21.00 ч. на 12 март. Със специалното участие на танцово училище Lindyhop - България.

Британците възраждат интереса към винтидж джаз и суинг ерата с толкова модерно звучене, че "сънените" класики на 20-те оживяват по нов магичен и мащабен начин из цяла Америка, а малко след това в целия свят. През 2020 г.  "кръстникът на суинга" отбелязва 25-годишния юбилей на бенда с нов албум, а София е сред първите градове, които ще сложат обувките за суинг за една приказна вечер. Рей Джелато започва да свири на саксофон през 1979 г. на старите рок-ен-рол записи на баща си. По-късно официално учи музика в City Lit College в Лондон и взима частни уроци от великолепния саксофонист - покойния Пат Кръмли.

Интересът му към музиката скоро прекрачва границите на ритъм-ен-блус и рок-ен-рол звученето и се потапя дълбоко в творчеството на джаз великани като Бен Уебстър, Колман Хоукинс, Лестър Йънг и много други. Имал е щастието и да работа с велики артисти като Сам Бутера, Скот Хамилтън, Бъди Тейт и Ван Морисън. Свирил е с популярните Echoes Оf Ellington Jazz Orchestra, The Barcelona Big Blues Band и Philadelphia’s City Rhythm Orchestra. Изпълнява с огромен успех музиката си по цял свят, съчетавайки по специален начин суинг, рок-ен-рол, джайв, джаз и ритъм-ен-блус. 

Цели 9 пъти гостува на един от най-важните джаз фестивали в световен мащаб – Umbria Jazz. Изявява се на джаз фестивала в Монреал, в "Карнеги хол", в джаз клуба The Blue Note в Ню Йорк. Всяка година, навръх най-светлите коледни празници, е специален гост на най-популярния джаз клуб във Великобритания - Ronnie Scott’s Jazz Club. Приема да свири на ред светски събития, сред които най-запомнящи са приемите в кралския двор и, разбира се, сватбата на сър Пол Маккартни.

Ray Gelato & The Giants е една от най-възпламеняващите групи в Европа днес. Музикалното им майсторство и класа, оценени по цял свят, за първи път ще блеснат и на софийската сцена с елегантен суинг, джайв, джаз и авторски песни.

Билети на цени от 50 лева - в мрежата на Eventim.bg, бензиностанции OMV, билетен център НДК и Office 1.

На място в деня на събитието пропускът ще струва 60 лева. 

Sofia Live Club щe отвори в 20.00 ч. 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички