Допълнителна дата за шоуто на легендата Ray Gelato в София


Допълнителна дата за шоуто на легендата Ray Gelato в София

3056

Суинг културата оживява!  Както MySound.bg вече съобщи, кръстникът на суинга Рей Джелато и неговият бенд The Giants идват в България за специална вечер, посветена джаз, суинг и джайв културата. Първата дата на концерта в Sofia Live Club е 12 март. Поради големия интерес обаче, организаторите пускат билети и за вечерта на 13 март (петък), а легендарният джазмен и шестчленният бенд ще удължат престоя си с няколко дни, за да запознаят феновете с магията на суинга, бродила из Америка през 20-те.
Специални гости на събитието ще бъдат и представители на най-популярното училище за суинг танци у нас Lindy Hop. Тяхна страст е музиката от 30-те и 50-те години на миналия век, а школата им е сред първите в България, където всеки може да се научи да танцува чарлстон соло, буги вуги или петдесетарски джайв. На 12 и 13 март Lindy Hop ще бъдат само малка част от шоуто на Рей Джелато и заедно ще пренесат София назад във времето, обратно в "Голямата депресия" на Щатите, където единствено тази музика правеше хората щастливи. Втората изненада и в двете вечери на концерта ще бъде певицата Весела Морова. Тя изучава пеене в известния музикален колеж "Бъркли" Бостън, където взима участие в различни джаз формации. В България се изявява съвместно с водещи джаз музиканти в стилове като суинг, боса нова, мюзикъл, блус и класически джаз. Весела е специалният избор на Рей Джелато, с когото се запознават по време на незабравим джем-сешън на джаз фестивала в Банско. На 12 и 13 март двамата официално ще се качат на една сцена и ще пренесат удоволствието от това да пеят заедно в Sofia Live Club.  Именитият британец се изявява на едни от най-важните джаз фестивали в световен мащаб – Umbria Jazz Festival,  джаз фестивала в Монреал, "Карнеги Хол", в джаз клуба The Blue Note в Ню Йорк. Всяка година, навръх най-светлите коледни празници, е специален гост на най-популярния джаз клуб във Великобритания - Ronnie Scott’s Jazz Club. Приема да свири на ред светски събития, сред които най-запомнящи са приемите в кралския двор и, разбира се, сватбата на сър Пол Маккартни.
 Билети на цени от 50 лева - в мрежата на Eventim.bg, бензиностанции OMV, билетен център НДК и Office 1. На място на 12 и 13 март цената ще бъде 60 лева. Вратите отварят в 20.00. Концертите започва в 21:00. 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички