Един джаз ден - изпълнители и талантливи деца на обща сцена


Един джаз ден - изпълнители и талантливи деца на обща сцена

3076

Уникално по рода си културно събитие ще оживи духа на столицата в началото на пролетта.  То предстои на сцена "В парка" (НДК, над кино "Люмиер") от 11.00 ч. на 4 април. Ще участват едни от най-утвърдените ни джаз изпълнители - музикантите от  Брас асоциация, суингърите от Lindy Hop, Весела Морова и други ще застанат рамо до рамо с деца - певчески таланти от училището за певци D Stars.
Заедно те ще покажат на всички жители и гости на столицата, че джазът освен многопластов и сериозен, е разнообразен и привлекателен жанр за всички възрасти. Наред с това, организаторите се посвещават на каузата да направят изкуството достъпно и за малчуганите от най-уязвимите групи като дарят 30% от прихода на събитието към фондация "За нашите деца", подкрепяща деца лишени от родителска грижа.
Във впечатляващата целодневната програма на събитието ще вземат участие над 100 изпълнители - любители и професионалисти, в рамките на четири концерта (три жанрово разделени и един гала), три работилници за музика и танц (скат, суинг, африкански ритми) изпълнения на живо от най-младите таланти и най-очакваните гости -  обичаните джазмени от Брас асоциация и за най-танцувално настроените - заключително диджейско парти.
Билетите за "Един джаз ден" са налични онлайн на Ticketportal.bg, като желаещите могат да избират между целодневен пропуск (11.00 - 00.00 ч.) и такъв само за вечерната програма (20.00 - 00.00 ч.).
Една от отличителните черти събитието е, че обединява концертния формат с интерактивен модул. Идеята е присъстващите не само да се запознаят с различните джаз течения и стилове, но и самите те активно да вземат участие в случващото се - забавлявайки се, пеейки и танцувайки."Най-съкровената ни цел, мисията ни от самото създаване на училище за певци D Stars, e широк кръг от хора да се запознаят отблизо с таланта на най-малките и да оценят огромния творчески потенциал, който носят децата на България - споделя Даниела Станкова, основател на певческата школа - Надяваме се проектът да се превърне в традиция и ежегодно да обогатява музикалния живот на столицата".
За организатора: училището за певци D Stars
Училището за певци D Stars е създадено през 2005 година от Даниела Станкова със задачата да открива и дава път за реализация на млади таланти в областта на музикално-певческото изкуство. През годините в школата са се обучавали стотици възпитаници от различни възрасти и с различен опит. Сред основните им цели е да обогатяват музикалния мироглед и познания на своите ученици, работейки изцяло с музиканти на живо – сериозни имена от българската популярна и джаз сцена. 
ПРОГРАМА
11.00 - 12.15 ч. – "Български джаз" – концерт в почит към българските композитори, написали джаз пиеси
12.30 - 13.30 ч. – Работилница за африкански танци и ритми с Мария Косса и Yambadon
13.45 - 14.45 ч. – "Gipsy jazz" – концерт, представящ стил в джаза,  известен още като цигански джаз
15.00 - 15.45 ч. – Работилница - скат пеене с Весела Морова 
16.00 - 17.00 ч. – Работилница - суинг танци с Lindy Нop Bulgaria
17.30 - 19.00 ч. – "Swing jazz" – концерт с любими суинг пиеси – "Ако няма суинг, няма смисъл" 19.00 - 20.00 ч. – Пауза

20.00 - 21.30 ч. – "Jazz Night" – концерт със селекция от най-доброто в джаза със специалното участие на музиканти от Брас асоциация
22.00 ч. – парти

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички