Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Почина легендарният кънтри певец Кени Роджърс


Почина легендарният кънтри певец Кени Роджърс

4087

Легендата на кънтри музиката Кени Роджърс (Kenny Rogers) почина в Лос Анджелис, Калифорния, в петък на 81-годишна възраст, предадоха световните агенции.

Според изявлението, публикувано от семейство му в Twitter, певецът, актьор и продуцент е издъхнал в мир във фамилна среда. Близките му, цитирани от BBC, подчертават, че е починал "от естествени причини".

"Дяволски добър, може би най-добрият", казва за него доайенът Уили Нелсън. "Винаги съм знаел, че не може да си вечно на върха. Имаше моменти, в които бях тотално разорен, и други, в които прекарвах по две години на турнета. Мисля, че съм голям късметлия и съм наистина щастлив заради тези успехи" - е равносметката на Кени в края на дългата му кариера, белязана и от възходи, и от падения. 
 
Кенет Рей Роджърс се превърна в ключов фактор в американската музикална култура през 70-те и 80-те. "Американската и световна икона на кънтри музиката" - това определение за него е недостатъчно да побере феноменалния успех на изпълнителя с близо 60 години стаж на сцената и рекордните 78 албума в дискографията. Тексасецът, когото наричат Комарджията по едноименната му песен, докосна музикалния Олимп с продажби на плочи, дискове и сингли от над 120 милиона, което го превръща в един от най-успешните изпълнители на всички времена.

В средата на 1950-те Кени влиза в състава на различни банди, които изпълняват джаз, рок и ритъм-ен-блус. Най-успешна от тях е кънтри триото The First Edition. След неговото разпадане музикантът поема по самостоятелен път.

Кариерата на носителя на три отличия "Грами" и на десетки други музикални награди е белязана от суперхитовете "I Can't Unlove You", "The Gambler", "Lady", "Lucille", "Coward Of The County", "Ruby" и много други. Дрезгавият му глас не спря да вълнува поколения почитатели. "Песните ми казват всичко, което всеки мъж иска да каже, и всяка жена желае да чуе", сподели Кени, който пуска своя първи изцяло индивидуален албум, носещ неговото име, на 39-годишна възраст. От там излиза сингълът "Lucille"(1977), едно от най-емблематичните му парчета. То се изкачва до първите места в музикалните класации на 12 държави, продадено е в повече от 5 милиона копия и му носи приз "Грами".

Роджърс остава в историята и с продължилото над 3 декади сътрудничество с Доли Партън, родило дузина хитове, сред които и един от най-популярните дуети на 70-те и 80-те - "Islands In The Stream". Песента става платинена само месец след премиерата си през 1983 година. Двамата записват съвместен коледен проект, а през 1985-а поредната им колаборация "Real Love" преповтаря успеха от 1983-та.

През 1980 година изпълнява баладата, композирана от Лайнъл Ричи - "Lady", която се превръща в най-печелившата и популярна песен в неговата кариера и престоява 6 седмици на №1 в чарта Billboard Hot 100. Работата на Роджърс с основателя на фънк и соул формацията Комодорс е белязана и от други популярни парчета, сред които "I Don't Need You", "Share Your Love With Me" и "Through The Years". 

Певецът, който си сътрудничи още с Бари Гиб от Би Джийс, Род Стюърт, Шъная Туейн, Майкъл Джексън, Рей Чарлз и дори рапъра Кулио, се сбогува с голямата сцена през 2017 година.

Освен шеметна музикална кариера, Роджърс, който дори няма музикално образование - научава нотите едва след появата на дебютната му тава "Love Lifted Me" (1976), се радва на завиден успех и в телевизията. Участието му в поредицата "Комарджията" от началото на 80-те до средата на 90-те привлича над 100 милиона зрители и му донася звезда на Алеята на славата в Холивуд.

Изпълнителят имаше пет брака, от които се родиха пет деца от различните му съпруги.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички