Брайън Мей от Куин № 1 в класация на най-великите китаристи


Брайън Мей от Куин № 1 в класация на най-великите китаристи

3181

Легендарният Брайън Мей от Куин беше обявен от авторитетното музикално списание "Тотал Гитар" за най-добрия рок китарист на всички времена.

Анкетата оформи класацията на най-великите китаристи на всички времена, като на първо място беше поставен Брайън Мей. В същата категория за класически рок под № 2 е Джими Хендрикс, а третата позиция е за Джими Пейдж от Лед Цепелин. Топ 5 попълват (съответно) Еди ван Хален и Ерик Клептън.

Читателите на специализираното издание съставили списък от 170 музиканти, които творят в определено направление -  класически рок, хеви метъл, блус и други. Била е обособена и отделна категория "Най-добри днес".

"Нямам думи. Напълно ме изненада това първо място в чарта. Много съм развълнуван, че хората ме възприемат по този начин!", коментира развълнуваният Брайън Мей. Струнният аксмен на знаменитите британци призна, че според него най-добрият китарист за всички времена - завинаги, си остава Джими Хендрикс: "За мен това е свръхчовек. Изглежда сякаш беше долетял от друга планета. Никога няма да разбера как е правил това и как точно постигаше всичко с грифа!"

Наскоро Брайън Мей сподели, че е наранил крака си при инцидент в градината, а след това се е сблъскал със сериозни сърдечни проблеми. Музикантът имал три запушени артерии и е бил лекуван от медиците като "спешен случай". Въпреки че му бил препоръчан троен байпас, Брайън  предпочете да му бъдат поставени три стента, за да помогнат да се поддържа артерията отворена. Мей каза, че след "невероятната операция" излязъл от болницата, чувствайки се забележително добре. "Мисля, че 50 години търчане с ремъка на китарата през лявото ми рамо може да има нещо общо с това!", пошегува се доктор Мей.

През април той обвини всички месоядни хора, че са причина за разпространението на коронавируса и сподели, че според него пандемията ще принуди хората да преразгледат своето отношение към начина, по който се хранят. Китаристът стигна още по-далеч, като обяви веганството за бъдещето на човечеството.

Самият той премина изцяло на растителна диета в началото на тази година, припомнят световните агенции.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички