Годишни музикални награди на БГ Радио 2020: Победителите


Годишни музикални награди на БГ Радио 2020: Победителите

3712

БГ Радио връчи своите Годишни музикални награди в Античния театър в Пловдив през уикенда.

Големият победител и тук бе Ицо Хазарта, който отвоюва статуетки в цели 3 категории –  БГ Текст, БГ Изпълнител и БГ Албум.

Публиката в града под тепетата видя първа премиерите на най-новите 12 песни за годината, а статуетки бяха раздадени в цели 9 различни категории. Годишните музикални награди на БГ Радио са единствените музикални награди за българска поп и рок музика, които се избират изцяло от слушателите на БГ Радио. Този път  гласувалите са 32 386. Единственият приз, който се определя от eкипа на медията, е БГ Вдъхновение на името на "Ана Мария Тонкова" - символ на изключителен принос и пример за всеотдайност към българската музика. Тази година той бе връчен на дует Ритон.

Публиката в Античния театър видя първа премиерите на най-новите 12 песни за годината, а статуетки бяха раздадени в цели 9 различни категории. Шоуто започна с изпълнение на момичетата от група 4 Magic. С изпълнения на живо се включиха Поли Генова, Ицо Хазарта, Виктория, Миро, Стенли, Alma, Графа, дует Ритон, Pavell & Venci Venc’ и Михаела Маринова. Присъстващите аплодираха шумно победителите, скандираха имената им и показаха за пореден път любовта си към тях и българската музика. Колоритната Милица Гладнишка за първи път бе водеща на галата.

"За нас, музикантите, това е особено важно събитие. Особено тази година, когато имаме нужда от подкрепата на публиката", сподели Поли Генова. "Посланието към феновете на българската музика е да я слушат още повече и да се забавляват", допълни Dara. "Вярвам все повече, че мечтите ми за българската музика ще се сбъднат", категорична бе Саня Армутлиева.

"Ние също сме дебютанти в известен смисъл, защото това е първата ни победа в цялата история на конкурса на БГ Радио. Беше крайно време. Посланието ни към почитателите на българската музика е да я слушат със сърцата и умовете си", категорични бяха победителите в категория БГ Група Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени.

В графата за най-добра БГ Песен отличието отиде у Павел, Венци Венц и Любо Киров. "За съжаление, Любо пострада по време на репетиция, но му изпратихме видео от церемонията. При други обстоятелства никога не би пропуснал събитието!", обясниха рапърите. Песента им беше представена за първи път на сцената на миналогодишната церемония на БГ Радио.

"Шокирана съм, защото само преди година съм се опитвала да свиря на китара в стаята си, а днес получавам наградата за БГ Дебют. Посланието ми към младите изпълнители е да вярват в себе си!", не скри Alma, носителка на наградата за БГ Дебют, в ефира на Nova.

В церемонията на откритата сцена участие взеха редица популярни личности, сред които Богомил Грозев, кметът на Пловдив Здравко Димитров, световният шампион Йордан Йовчев, Екатерина Генова, Михаела Филева и миналогодишните носители на приза БГ Вдъхновение - Братя Аргирови.  Билети само за 50% от местата в Античния театър бяха продадени като част от противоепидемичните мерки, свързани с овладяването на пандемията от китайския вирус. Тържествената вечер мина без обичайните прегръдки и ръкостискания. Вместо това поздравите бяха с актуалните в момента допирания с лакти или юмруци, но без близък човешки контакт.

Отличниците във всички категории:

БГ Дебют 2020 - Alma
БГ Дует/ Вокална група 2020 - СкандаУ
БГ Видеоклип 2020 - "Нависоко" - Миро и Койна Русева - Реж. Васил Стефанов и Стефка Николова
БГ Албум 2020 - "Неправилен рап" - Ицо Хазарта
БГ Текст 2020 - "Имам човек" - Ицо Хазарта и Homelesz, текст: Ицо Хазарта и Homelesz
БГ Група 2020 - Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени
БГ Изпълнителка 2020 – Михаела Филева
БГ Изпълнител 2020 – Ицо Хазарта
БГ Песен 2020 - "Не бих могъл" - Pavell & Venci Venc’ и Любо Киров
БГ Вдъхновение 2020 – дует Ритон

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички